aanmelden
CVRSE CuPlate-2
Nieuwe galmplaat te koop
Merknieuws 02-01-2019 10:07
Galmplaten zijn legendarisch vanwege de unieke galm die je met deze strak gespannen metalen platen kunt maken. Op zowat alle opnames uit de jaren 60 en 70 en ook daarna is een galmplaat te horen. CVRSE bouwt echter nog hagelnieuwe galmplaten

Het beroemdste merk galmplaat is natuurlijk EMT,de 140 en de 240 al of niet Gold Foil zijn legendarisch. EMT maakt ze al lang niet meer, maar de bestaande modellen worden liefdevol gekoesterd door hun eigenaren. Heel af en toe staat er wel eens een te koop, maar dan wel voor prijzen rond de 5000 Euro of meer.

CVRSE (Classic Vintage Recording Studio & Engineering) bouwt ze nieuw onder de nam CuPlate-2. Je kunt kiezen uit Copper, Stainless Steel of 'Cold Rolled Steel' variaties. De maximale galmtijd is zo'n 3,6 à 4.8 seconden.

Niet dat het een koopje is - zo'n galmplaat is een complex en groot apparaat- je betaald er zo'n 2500 Euro voor en dat is exclusief verzendkosten. Je moet ook vooraf bestellen - er worden er maar weinig van gemaakt- en verwachte levertijd is eind mei.

Meer informatie

Als je handig bent kun je ook proberen zelf een galmplaat te bouwen, maar eenvoudig is dat niet. Verder moet je ook aan de juiste onderdelen zien te komen.

Zelfbouw galmplaat

Maar het kan ook simpel met een standaard opbergrek van Ikea zoals we een tijdje terug al meldden