aanmelden
Framus D-serie
Betaalbare elektrische modellen van Framus
Merknieuws 26-04-2018 11:56
Het Duitse Framus staat bekend om handgemaakte topgitaren, maar helaas hangen er prijskaartjes aan waar je niet meteen blij van wordt. Het merk uit Markneukirchen lanceert nu de D-serie: een in China gemaakte serie, met toponderdelen, die in Duitsland wordt ge´nspecteerd

Er zijn nog steeds gitaristen die hun neus ophalen voor alles wat niet uit de VS of Europa komt, maar diverse merken hebben inmiddels bewezen dat dat niet hoeft. Denk aan Gretsch: op een handvol onbetaalbare Custom Shop-modellen na, komt de hele reeks uit Azië. Menig gitarist gaat met een Squier J Mascis het podium op de SE-serie van PRS is razendpopulair. Om maar een paar voorbeelden te geven.

Ook Framus komt nu met een Chinese serie. De modellen zijn gebaseerd op de Duitse Teambuilt, Pro Series en Custom Shop-modellen en er wordt niet bespaard op hout en onderdelen. Zo hebben de gitaren een toets van tijgerstreep-ebben, de elementen zijn van Seymour Duncan (Fishman op de WH-1), de snaren zijn van Cleartone, enkele modellen hebben een Wilkinson- of Floyd Rose-vibrato, de strap locks komen van Warwick en alle modellen worden geleverd in een deluxe gigbag.

Net als bij de Duitse versies zijn linkshandige modellen zonder meerprijs leverbaar. Alle instrumenten krijgen een grondige inspectie in Framus' eigen Chinese fabriek en een tweede inspectie/asfstelbeurt in Markneukirchen. 


Foto: De Diablo Pro.


Phil X
Vanaf juni 2018 levert Framus de Diablo Pro, de Diablo Progressive X, de Diablo Supreme, de Panthera Supreme, de Panthera Pro 7 en de XG Artist Line van Bon Jovi-gitarist Phil X (hoofdfoto).

De WH-1 is vanwege een rechtenkwestie niet in Duitsland en de VS leverbaar, maar wel gewoon bij ons. De adviesprijzen van de modellen variëren van ongeveer €900,- voor de simpelste Diabo tot €1.100 voor de WH-1.


Foto: De WH-1.


Video 1: een demo van de Diablo Pro.


Video 2: een demo van de Phil X-signature.

Framus-website