aanmelden
E.W.S. LBD 2
Little Brute Drive met extra's.
Merknieuws 26-04-2018 11:33
De Little Brute is een van de populaire pedalen van E.W.S. Voor de een is 'simpel' het toverwoord, terwijl sommige pedalentweakers meer knopjes willen hebben. Voor deze mensen komt het Japanse merk met de LBD 2.

De LBD is ontworpen als 'Britse stack in een doosje'. Het is dus bedoeld om het geluid van een muurtje overstuurde Marshall's na te bootsen. De eerste Little Brute deed dat prima, maar was voor sommige gebruikers iets te beperkt door de éénknopsbediening.

Headroom
Met de LBD 2, lanceert E.W.S. Japan een meer geavanceerde, tweede versie van het pedaal. Het basisgeluid wijkt niet veel af, maar er zijn nu aparte knoppen voor Tone en Volume, een 3-standen Midrange-schakelaar en de optie om op 16V te werken.
De toonknop laat je wat hoog afnemen, voor een minder schel geluid. De volumeknop lijkt ons duidelijk en met de midschakelaar zorg je ervoor dat je sound nog wat lekkerder door de bandmix komt.

Intern kun je het pedaal van 9V naar 16V schakelen - E.W.S. raadt in dat geval het gebruik van een adapter aan. Op de 16V-stand heeft de LBD 2 meer headroom en een breder dynamisch bereik.Video 1: een demo van de LBD 2 door Pete Thorn.


Video 2: een demo van Shawn Tubbs.

E.W.S.-website