aanmelden
Release van de Week: Luka - First Steps Of Letting Go
Vandaag verschenen - 9 oktober 2020
Muzieknieuws 09-10-2020 13:28
Elke week kiest onze redactie een Release van de Week: een album van een artiest die ons opvalt of waar we al aandacht aan besteed hebben in ons magazine. Deze week kiezen we voor Luka. Een talentvol artieste die we al vaker live zagen spelen en die vandaag haar debuutalbum First Steps Of Letting Go uitbracht.
Singer-songwriter Lisa Lukaszczyk is de meest recente artiest op Snowstar Records; het label van onder meer Kensington. Ze is geboren in Kaapstad, opgegroeid in Rotterdam en vertaalt haar verhalen met haar band Luka naar eigenzinnige, dromerige pop. Eerlijk en persoonlijk, maar altijd herkenbaar en intrigerend. De release van haar EP Welcome, Generation Everything zette haar in 2018 op de kaart, en de spraakmakende optredens als duo met drummer Joost Wesseling deden de rest. Optredens in zalen en op festivals door heel Europa volgden.
Nu is het tijd voor haar debuutalbum First Steps of Letting Go. De plaat is geproduceerd door haar partner Wannes SalomeĢ - bekend van Klangstof - en laveert van verstilde elektronica richting pakkende indiepop en slaat tussendoor allerlei spannende muzikale zijstraatjes in.Met de tien imposante liedjes die First Steps of Letting Go vormen zet Luka enorme stappen vooruit, terwijl het proces naar het album toe juist in het teken stond van bewust enkele stappen terug doen. In dat proces heeft Luka een open, eerlijk, avontuurlijk en vooral heel eigen geluid gecreëerd.

Het blijft onzeker in deze tijd, maar Luka heeft de volgende optredens staan, om de release van haar album bij te staan:

06 - 11 Bird, Rotterdam (NL)
19 - 11 FZW Indie Night (Solo), Dortmund (DE)
20 - 11 Trix, Antwerpen (BE)
10 - 02 Paradiso, Amsterdam (NL)


Je luistert het hele album hier: