aanmelden
Spannende geluiden vanuit het Q-Lab
Premiere: een ode aan David Bowie door Sven Ratzke
Muzieknieuws 20-05-2020 18:00
Het vaccin tegen het coronavirus laat nog even op zich wachten. Ondertussen blijkt hoezeer kunst en cultuur gemist wordt in onze samenleving. In het Q-Lab wordt gewerkt aan een middel wat euforie, inspiratie en creativiteit brengt in deze moeilijke tijden – live muziek! In de eerste sessie vanuit het Q-Lab in Q-Factory Amsterdam brengt Sven Ratzke met pianist Christian Pabst drie songs, als een ode aan David Bowie: Space Oddity, The Torch & Heroes.

In het Q-Lab worden de komende tijd verrassende, experimentele sessies georganiseerd met de mediapartners NH radio, Iamsterdam en Keijser 18 Mediaproducties, ofwel de magazines Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant, de Bassist en Interface.

Rob Klerkx, bekend als artiest onder eigen naam en als drummer van de Nederlandse rockband Moke, cureert de sessies in het Q-Lab, en speelt in sommige gevallen mee.

Daarnaast zoekt hij in samenwerking met professionals van Q-Factory naar ongewone kruisbestuivingen.

Het programma begint vorm te krijgen met artiesten als John Engels, Sven Ratzke, Jack Pisters, Leonie Meijer en Rob Klerkx met Ruard Sanders, Edwin van Mook, Jelle Paulusma en Gusta Geleijnse. Elke week wordt een nieuwe sessie gedeeld. Houd hiervoor onze Facebook pagina goed in de gaten.

Bekijk hier de eerste sessie met Sven Ratzke.

Sven Ratzke brengt een ode aan David Bowie met deze prachtige, ingetogen live sessie. Luister naar nummers als 'Space Oddity' en 'Heroes', begeleidt door pianist Christian Pabst.

'The Torch' is een original van Sven Ratzke, opgedragen aan grootmeester Bowie.

Credits
Vocals: Sven Ratzke
Piano: Christian Pabst
Videographers: Franziska Dodl & Rosa Elk
Sound Engineer: Jerry Bolhoven
Mixed and mastered: Carine de Graaf
Mediapartners: Iamsterdam, NH Radio, Musicmaker