aanmelden
Rammstein-zanger Till Lindemann heeft corona
Optredens in juni onzeker
Muzieknieuws 27-03-2020 16:41
Niet alleen optredens en tours liggen stil, muzikanten worden ook letterlijk getroffen door corona. Rammstein-zanger Till Lindemann blijkt corona te hebben en ligt sinds vorige week in een Berlijns ziekenhuis.

Vorige week meldde de 57-jarige Lindemann zich ziek bij een arts. Hij had extreem hoge koorts en een longontstekeing. De oorzaak bleek corona te zijn. De Duitse krant Bild meldt dat er zelfs even sprake is geweest van levensgevaar. Inmiddels lijkt Lindemann weer aan de beterende hand te zijn. De kans is groot dat hij het virus heeft opgelpen toen hij 15 maart in Moskou optrad met zijn solo-project Lindemann.

Rammstein
Voorlopig ligt Till Lindemann nog in strikte quarantaine op de intensive care in het ziekenhuis in Berlijn. Er staan begin juni optredens gepland met Rammstein in Oostende in België en in het Goffertpark in Nijmegen. Dit zou net na de opheffing van de samenscholing-stop zijn in Nederland. Natuurlijk is er een kans dat deze regeling verlengd wordt, maar de kans is nu ook zeker aanwezig dat Lindemann tegen die tijd nog niet weer helemaal op krachten is.