aanmelden
Release van de Week: Groep Fosko - Van Iets Maken Word Je Blij
Vandaag verschenen - 20 maart 2020
Muzieknieuws 20-03-2020 10:59
Bob Fosko mocht het zelf niet meer meemaken: de release van het derde Groep Fosko-album. Als eerbetoon en omdat het een erg mooie plaat is, kiezen we deze week Van Iets Maken Word Je Blij als Album van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Dat Bob Fosko al lang ziek was en het niet lang meer zou maken was bij iedereen bekend. De afgelopen jaren nam Groep Fosko twee albums op in een Frans vakantiehuisje en het idee was altijd om een derde te maken.  Door de ziekte leek Fosko alles uit zijn leven te willen halen en hij nam met De Raggende Manne nog een album op en hij deed een tour. 

Ook Groep Fosko ging snel aan de slag om de trilogie af te ronden en het resultaat is een vrij, zomers en funky album met bizarre en diepe teksten. Fosko zingt over zijn ziekte (Het Klopt), maar ook over het klaarmaken van een kip: Kip! En dan word je opeens verrast voor een zeer fijne Nederlandstaloge versie van Such A Night van Dr. John. Heerlijk! Een groot deel lijkt - en is  vast - geïmproviseerd en daardoor luister je constant met een glimlach naar het album. Wel een bitterzoete als je weet dat Fosko het releasefeest op 11 maart niet kon meemaken. In de muziek leeft hij voort!

Topdrummer Martijn Bosman en percussionist-extraordinaire Rudi de Graaff zorgen voor een strakke en swingende basis, met de onnavolgbare Thijs Vermeulen op bas. Alleen daarom is het al een aanrader.

Je luistert het album hier: