aanmelden
Release van de Week: Waltzburg - Cut The Wire
Vandaag verschenen -11 oktober 2019
Muzieknieuws 11-10-2019 16:42
Het Nijmeegse Waltzburg bracht een aantal singles uit en speelde al op veel coole plekken. We waren daarom al een tijdje nieuwsgierig naar hoe een compleet album zou klinken. Vandaag komt Cut The Wire uit.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.


Waltzburg is nog geen 'household name' maar de heren en dame werken er hard aan en hebben al behoorlijk wat moois bereikt. Zo speelden ze in 2017 tijdens het rondreizende bandcircus de Popronde, Noorderslag in Groningen werd aangedaan en ze werden na het uitbrengen van de EP Latest News in 2018 3FM Talent Band. Er volgde een optreden op Sziget en na drie singles is nu het gehele album Cut The Wire uit en daar worden we wel blij van!

In Kytopia heeft Waltzburg samen met producer Simon Akkermans genoeg tijd genomen om aan het album te werken. Cut The Wire is uiteindelijk een diverse plaat geworden met speelse indie-gitaren, maar ook een subtiele ode aan bands als de Talking Heads met new wave- en postpunk-achtige vibes. 'We hebben inmiddels zo lang aan dit album gewerkt dat we nu vooral met z'n allen heel erg feest gaan vieren dat het eindelijk de wereld in gaat. We hopen iedereen tijdens de clubtour te zien om de release met ons mee te vieren!' aldus de band.

Als je de muziek van de band kort wilt samenvatten - maar natuurlijk scroll je naar beneden naar de spotify-playlist om zelf te luisteren en te oordelen - kom je op moderne, energieke, pakkende en vaak dansbare indiepop.Video: Waltzburg live in december 2018 tijdens VPRO's Song Van Het Jaar. Ook daar speelden ze!

Maar niet alles is positief. Laat nu net bassist Luc Schmitjes uit de band zijn gestapt. In goed overleg trouwens, maar in een interview werd gesproken van buikpijn en liefdesverdriet van de rest van de band. Luc bleek zelfs onvervangbaar en de heren en dame gaan zonder nieuw bandlid verder: toetsenist Joost Klapmuts is nu ook bassist en
we hebben er alle vertrouwen in dat hij de lijnen live eer aan doet.

Zoals ook het artwork een collage van ideeën is, is Cut The Wire dit ook. Een eclectisch geheel waarbij puntige indie-gitaren, wavy synths en kleurrijke percussie een collage vormen van een stel Weltschmerzende twintigers.

Hier hoor je het hele album:Waltzburg-website