aanmelden
Release van de Week: The Aristocrats - You Know What?
Vandaag verschenen - 28 juni 2019
Muzieknieuws 28-06-2019 15:06
The Aristocrats kun je met recht een superband noemen. De drie leden verdienden hun sporen al ruimschoots met andere bands en projecten. Er is een dvd en vandaag verschijnt het nieuwe album.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. Onze redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Voor wie het niet weet: the Aristocrats - niet te verwarren met de Disneyfilm met die leuke katjes: dat zijn the Aristocats - bestaat uit drie grootheden: gitarist Guthrie Govan, bassist Bryan Beller en drummer Marco Minnemann. De eerste ken je misschien van Asia, terwijl hij tegenwoordig veel samenwerkt met Steven Wilson en filmcomponist Hans Zimmer. Bryan Beller stond al eens in ons basmagazine De Bassist en hij zorgde voor de lage tonen bij onder meer Steve Vai, Dweezil Zappa en vooral Joe Satriani.
Dan heb je natuurlijk ook een drummer van formaat nodig en dat is Marco Minnemann. De Duitse drummer is op albums van onder meer Steven Wilson, Joe Satriani, Paul Gilbert en Tony Levin te horen.

The Aristocrats werden in 2011 opgericht, maar eigenlijk voor één optreden op de winter-NAMM. Een gelegenheidsproject dus. Greg How zou gitaar spelen, maar door omstandigheden werd hij op het laatste moment vervangen door Guthrie. Na het optreden keken de heren elkaar glimlachend aan: 'Dit is te gek en dit moeten we opnemen!'

Er volgden drie albums, eveneens drie live-albums en het trio was veel live te zien, onder meer als support van de G3-tour met - daar zijn ze weer - Satriani en Vai. 

You Knwo What? is het vierde studioalbum en hieronder hoor je een teaser en het hele album als spotify-playlist. Wil je de heren live zien? Dat kan! Scroll naar beneden voor de livedata!

Beluister het album:

Trailer: 

Album Sampler: 

 

Wil je de heren live zien? De tourdata voor de Benelux zijn net bekend gemaakt:

16 januari – Esch sur Alzette (Luxemburg) – Rockhal
17 januari – Verviers (België) – Spirit of 66 
18 januari – Zoetermeer (Nederland) – De Boerderi
19 januari – Zoetermeer (Nederland) – De Boerderij 

Aristocrats-website