aanmelden
Release van de Week: Eva de Roovere - La Loba
Vandaag verschenen - 31 mei 2019
Muzieknieuws 31-05-2019 06:05
Eva de Roovere komt vandaag uit met haar nieuwe album La Loba. Het album bevat 13 Nederlandstalige nummers en een samenwerking met de Nederlandse rapper Diggy Dex. Dit is haar zesde album.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Musicmaker-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Precies tien jaar geleden brak de Vlaamse zangeres door in Nederland met de megahit ‘Slaap Lekker (Fantastich Tog)’ met Diggy Dex. Ze deelde het podium met sterren uit binnen- en buitenland als Boudewijn de Groot, Thé Lau en Snow Patrol. La Loba (De Wolvin) staat voor ‘zij die weet’, ‘de ontembare vrouw’ en ‘moeder aarde’. Met dit nummer gaat de Belgische Eva de Roovere terug naar haar roots: folk. Bekijk de titeltrack hieronder:

Zie hieronder het gehele verhaal achter het album:
‘La Loba is een oude vrouw die leeft in een verborgen grot. Het enige dat La Loba doet is het verzamelen van beenderen. Haar grot is gevuld met beenderen van allerlei woestijndieren, maar haar specialiteit is de wolf. Ze kruipt door de bergen en rivierbeddingen op zoek naar wolvenbeenderen. En als ze een geraamte compleet heeft, als het laatste botje op zijn plaats ligt gaat ze bij het vuur zitten en bedenkt welk lied ze gaat zingen. Ze gaat staan, spreidt haar armen en begint te zingen. Op het skelet van de wolf ontstaan vlees en spieren. La loba zingt nog meer en de wolf begint te bewegen. Ze zingt en zingt en de wolf begint te ademen. Het lied komt nu diep vanuit haar ziel en de wolf opent zijn ogen, staat op en rent weg door de vallei. En terwijl hij voort rent, verandert hij in een lachende vrouw die vrij naar de horizon rent.’

Productie
Eva werd bij het album geholpen door verschillende artiesten. Zelf schreef ze de tekst en de muziek. Tom Theuns en Aurélie Dorzée arrangeerden voor gitaar en viool, Michel Bisceglia maakte strijkersarrangementen en speelde piano, Serigne CM Gueye voorzag het van percussie en Toon Van Dionant kleurde met drums. De accordeon voetbas werd ingespeeld door Benjamin Macke en de basgitaar door Vincent Pierins.

Het album werd opgenomen door Peter van Laerhoven in het kasteel van Laclaireau in Ethe. De plaat werd in post-productie opgenomen en gemixt door Fatty K. Flamand en gemasterd door Frederik Dejongh.

In MusicMaker 467, die op 13 juni uitkomt, zal een recensie staan van het album.

Tourdata:
21 juni: Trio-optreden met Tom & Aurélie - De Maalderij, Berlaar
30 juni: Trio-optreden met Tom & Aurélie – Lokeren, Festivelo
6 juli: Met Lenny & de wespen - Na Fir Bolg, Vorselaar
12 juli: Met Lenny & de wespen - Beleuvenissen
13 juli: Met Lenny & de wespen – Ternat, Statiekermis
20 juli: Spiegeltent - Gentse Feesten
29 juli: Met Daithi Rua en Mustafa Avzar - Gentse Feesten
2 augustus: Met Lenny & de wespen - Dranouter Festival
4 augustus: Trio-optreden met Tom & Aurélie - Dranouter Festival
15 augustus: Trio-optreden met Tom & Aurélie - ’t Ey, Belsele
26 augustus: Met Lenny & de wespen – Boterhammen in het Park, Brussel
20 september: Solo-optreden - Naakte Aap, Antwerpen
27 september: Trio-optreden met Tom & Aurélie - Keerberge
11 oktober: Solo-optreden - Oud-Turnhout
1 & 2 november: Trio-optreden met Tom en Aurélie – Nederland

Beluister hieronder het gehele album: