In de studio met Wild Romance

Een kijkje achter de schermen tijdens de opnames van No Time

Muzieknieuws 15-11-2018 12:11

Wild Romance, met voormalige leden van Herman Broods band, staat dankzij de documentaire Buying The Band weer volop in de schijnwerpers. De groep, die tegenwoordig wordt aangejaagd door zakenman/drummer Jan 't Hoen, zag de aandacht als wind in de zeilen, en besloot snel een nieuw studioalbum te maken. No Time is sinds begin november 2018 een feit! Zo ging het er ongeveer in de studio aan toe. Een fotoverslag.

In Musicmaker 461 (december 2018) vind je een uitgebreid verhaal over de albumopnames van Wild Romance's nieuwe studioalbum No Time en de hobbelige weg ernaartoe, mede veroorzaakt door hartproblemen bij gitaristen Dany Lademacher en David Hollestelle.

Nog tijdens de opnames bracht Musicmaker een bezoek aan The Basement, de studio die drummer Jan 't Hoen liet bouwen in de kelder van een van zijn kantoorpanden (waar onder andere de beruchte en inmiddels verwijderde geheime Buying The Band-opnames van Nina Hagen zijn gemaakt, die zich gedroeg als een diva pur sang).

Tijdens ons bezoek aan The Basement ontbraken toetsenist Otto Cooymans en gitarist Dany Lademacher - destijds nog herstellende van bijna fatale hartproblemen. Wel waren we getuige van de basistakes van de Otis Redding III-cover Leaving Me.


Gitarist David Hollestelle en drummer Jan 't Hoen in The Basement


Zanger Edgar Koelemeijer zong tijdens de opnames live op laag volume mee, maar nam later in zijn uppie in dezelfde live-room de meeste zangtakes op die je op het album hoort.


Bassist Gee Carlsberg speelt - net als gitarist Dany Lademacher en David Hollestelle - sinds enige tijd onder andere op een boetiek (Super) Coyote-model van Teye Guitars. Ook is er een speciaal Wild Romance-model van Teye in de maak.


Jan ’t Hoen nam zijn drumpartijen op met deze Pearl Masterworks-kit uit 2009 met Remo-vellen en gloednieuwe Zildjian-bekkens (o.a. een 14” K Custom Fast Crash, 14” K Custom Hybrid Crash en 20” K Custom Hybrid Ride). ‘Je drumstel goed stemmen is nóg belangrijker dan goede microfoons gebruiken’, aldus Jan.


Met deze Neumann U67 zijn de vocalen van Edgar Koelemeijer (en Dany Lademacher!) opgenomen.


Een Soundcraft Powered Mixer 600 (links) staat in de live-room om onder meer Edgars zang en Otto’s toetsen uit te versterken.


No Time is met behulp van de jonge engineer/producer Bent Langerak (en Pro Tools) opgenomen in The Basement, de studio van Jan ’t Hoen. De Digidesign C|24-mengtafel van dienst wordt binnenkort vervangen door een compacte Neve-tafel.


Gitaristen David en Dany gebruikten qua versterkers onder meer een Music Man 112 RD, een Koch-amp en een Vox AC30. Voor thuisdemo’s deed Dany een beroep op zijn Kemper Profiler en David op een custom amp, door hemzelf gebouwd.


Het volledige interview met Wild Romance lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #461, december 2018 (tot 23 december zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!

zoeken
zoeken