aanmelden
Johans favorieten
De Desert Island Disc van Jacob de Greeuw
Muzieknieuws 17-05-2018 13:42
Na een stilte van negen jaar is de ‘ambachtelijke popband’ Johan terug, en hoe! De band verkoopt vrijwel alle zalen uit. Voorman Jacob de Greeuw en zijn mannen zijn bezig met een ware zegetocht. In de nieuwe Musicmaker lees je alles over Jacob’s visie op songs schrijven. Hier deelt Jacob twee favoriete songs en zijn Desert Island Disc

Hoewel Jacob zelf het streven naar het spreekwoordelijke 'perfecte popliedje' losgelaten heeft, want zo'n onbereikbaar doel verlamt je creativiteit alleen maar, heeft hij een enorme waardering voor muziek die in zijn ogen perfectie benadert.
Op de vraag ‘van welk liedje zou je - uit ambachtelijke overwegingen, niet financieel - willen dat jij dat geschreven had?’, antwoordt Jacob: ‘Wichita Lineman, van Glen Campbell. Het origineel is van Jimmy Webb. Dat is zo’n perfect liedje!

 

En als het om een Nederlands lied gaat? ‘Meester Prikkebeen van Boudewijn de Groot. Totale gekte. Prachtig.’

 

 

Desert Island Disc
En wat is zijn desert island disc, de plaat die je zou kiezen als je er maar één mee naar een onbewoond eiland zou mogen nemen? ‘Berlin van Lou Reed. Die greep me direct toen ik ’m op m’n twintigste voor het eerst hoorde. Die plaat heeft me heel veel troost gebracht, juist omdat het zulke zware materie is waar hij over zingt. Wellicht doet het me beseffen dat het altijd erger kan, haha!’

 

 

Het volledige interview met Jacob de Greeuw lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #456, juni 2018 (tot 20 juni zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!