aanmelden
download (1)
bekijk alle 3 foto's
eventsmerknieuwsmuzieknieuwsteststips & tricks
De vele drums op droomdebuut The Brahms
Me And My Damn Dreams opgenomen in Londen
Muzieknieuws 19-04-2018 12:04
Je eerste langspeler opnemen in een mooie studio in Londen met een van je favoriete producers: die droom is voor de Utrechtse poprockband The Brahms werkelijkheid geworden. Drummer Martin Brummelkamp voorziet Musicmaker van een uitgebreide gearlijst en legt al zijn opnamegeheimen bloot.

Als heuze gearliefhebbers vragen we voor Musicmaker magazine zoveel mogelijk gearlijstjes die zijn gebruikt voor opnames, repetities of liveshows (afhankelijk van het onderwerp van het artikel). Dit geldt ook weer voor het uitgebreide studioverhaal over The Brahms, dat je in Musicmaker 456 vindt. Hierin komt onder heel veel meer de gebruikte gear van alle bandleden aan bod. De vier jonge knapen vertellen daarnaast honderduit over de opnames van hun droomdebuut Me And My Damn Dreams, dat is opgenomen in de Artspace Studio in Londen onder leiding van producer Larry Hibbitt (o.a. Nothing But Thieves, Marmozets en Sundara Karma).

Vooral drummer Martin Brummelkamp, die voor elk nummer een andere drumsetup gebruikte, heeft al zijn opnamegear voor Me And My Damn Dreams nauwkeurig bijgehouden. Voor het titelnummer was zijn drumstel bijvoorbeeld als volgt opgebouwd:

Kit: 1965 Ludwig Downbeat met 20x14”-kick met Evans G2 Head-vel met kussen erin, subkick in de tunnel en achter de downbeat een 22x20” Ludwig Centennial Bass Drum met open voorvel en Power Coated 3-slagvel en een 16’’-floortom met sjaals en cymbal foams eronder

Snare: Ludwig Supraphonic 14x6,5” (ooit van de drummer van Muse geweest, gestemd naar As, met Aquarian USA-vel boven and Aquarian Classic Clear-vel onder)

Bekkens: Paiste 2002 Sound Edge 13”-hihat (per ongeluk met bovenkant onder en onderkant boven, maar klonk goed dus zo gelaten), Sabian HH Extra Thin Crash 16“-crash (links), Sabian Vault Fierce Crash 19”-crash (rechts), Zildjian K Ride 20”-ride (met een hap eruit en een plakje tape eronder)

En zo heeft Martin voor elk nummer uitgeschreven waarmee hij elk liedje van The Brahms' debuutalbum opgenomen. Check de volledige gearlijst, zoals door hem aangereikt hier.

Fotografie: Parcifal Werkman (hoofdfoto) en Mike de Bruin (overig) 

Het volledige interview over The Brahms lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #455, mei 2018 (tot 23 mei zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!