aanmelden
Repeteren met Eefje De Visser
Focus op soloshows en een nieuwe plaat
Muzieknieuws 17-11-2017 07:11
Eefje de Visser gaat even helemaal solo. Daarom repeteert de zangeres, multi-instrumentaliste en liedjesschrijfster nagenoeg in haar eentje. Tegelijkertijd werkt ze ook aan een nieuwe plaat, midden in haar woning in Gent. Musicmaker wipte voor editie 451 even langs om te kijken hoe ze het aanpakt.

Musicmaker bezoekt voor elk magazine de oefenruimte van een bekende artiest of band. Zo togen we onlangs naar Gent. Eefje de Visser en haar 'lief' Pietejan Coppejans wonen daar samen in een voormalig atelier. Het is de ideale muzikantenwoning, eentje waar je over de instrumenten struikelt. Bovendien zijn er zelfs twee podia in de huiskamer te vinden!

Daarnaast heeft het stel ruimte genoeg voor een eigen studio: de Robot Studios wordt geleid door Pieterjan. Hij heeft er al diverse Vlaamse acts over de vloer gehad. Ook is er in het aangerenzende appartement (een bouwval) nog een 'echt' oefenhok. Daar repeteert Eefje regelmatig met haar soloband. Maar omdat ze een aantal soloshows gaat doen (voor het eerst!) en ze in alle rust aan een nieuwe plaat wil werken, doet ze alles voorlopig even solo en midden in de woonkamer. Dat ziet er ongeveer zo uit:

 


Het grote voordeel van solo repeteren: je doet het gewoon in je eigen woonkamer!

 


Eefje hakt in stijl en met effect. De pedalen: Overdreefje (custom overdrive), Electro-Harmonix Nano Holy Grail, Boss PH-3 Phase Shifter, Dunlop EP101 Echoplex Preamp, TC-Helicon VoiceTone E1 Echo & Tap Delay, TC Electronic Ditto X2 Looper, Strymon El Capistan dTape Echo, Ibanez Tube Screamer Mini, TC Electronic PolyTune 2 Mini

 


Onder meer de Akai Professional MPC 1000-MIDI-controller (hier op de voorgrond) speelt een belangrijke rol tijdens Eefjes solotournee.

 


Eefje gebruikt de Boss RC-300 Loop Station al sinds ze in 2009 meedeed aan De Grote Prijs Van Nederland (ze won die editie).

 


De zwarte Dave Smith Instruments OB-6-synthesizer (op de foto in gebruik) vormt het hart van Eefjes solosetup.

 


In dit mysterieuze en bijna spookachtige achterafkamertje oefent Eefje ook regelmatig, soms zelfs met de hele band, en dat past maar net!

 


Pieterjan in zijn Robot Studios, een uitermate grote en goed uitgeruste ‘homestudio’.

 


De almachtige Moog Taurus Synthesizer-pedalen.

 


Lekker spacen met de Evans Super Echo ES-5 Sound Creator.

 

 


Eefje en Pieterjan: gelukkig in Gent.

 

 

Fotografie: Lotte Schrander

Het volledige oefenruimteartikel over Eefje De Visser lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #451, december 2017 (tot 25 december zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!