Repeteren met My Baby

Tussen improvisatie en vaste show-elementen

Muzieknieuws 19-04-2017 18:24

My Baby heeft met Prehistoric Rhythm een nieuw album uit. Daarbij hoort natuurlijk een tournee met frisse show. Die is inmiddels in volle gang. Musicmaker mocht bij de voorbereiding zijn.Zodoende stonden we op een maandagmiddag in de Grote Zaal van cultuurcentrum Neushoorn in Leeuwarden en zagen we My Baby de balans zoeken tussen improvisatie en vaste productie-elementen.

Een productie-repetitie is nodig voor elke band die goed voorbereid aan een nieuwe tournee begint. Je kunt namelijk al je eerder bedachte productie-elementen, zoals de lichtshow en eventuele projecties controleren. Door op een podium te repeteren wen je direct aan de live-opstelling, die meestal afwijkt van je bandopstelling in de oefenruimte.

Voor de gelegenheid van zijn nieuwe tour heeft My Baby twee dagen de Grote Zaal in cultuurcentrum Neushoorn geconfisqueerd. We zien zangeres Cato van Dyck, drummer Joost ‘Sheik’ van Dyck en gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston zich klaarmaken voor een nieuwe live-set die samengaat met een grotere productie dan voorheen. De complete reportage lees je in Musicmaker 445, hier geven we je alvast een voorproefje.
 


Voordat My Baby kan repeteren, moet alles worden opgebouwd. Gelukkig krijgt het trio hulp van zijn live-crew, bestaande uit: tourmanagers Bart Matthias en Bart-Jan Oosting, FOH-engineers Dougal Hallowes, Ralph Verdult en Matthijs Stoch, monitortech Randy van Dijk, regisseur Jeek ten Velden, decordesigner Ruben Wijnstok, visuals-artieste, Frouke ten Velden, lichtman Marco de Klerk en styliste Judith de Zwart
 


Een korte soundcheck en even warmdraaien voordat de complete set serieus wordt doorgenomen.
 


Dan gaat My Baby los, compleet in tenue, om het hele plaatje kloppend te maken. Op de tipitent-achtige backdrop worden live-projecties afgebeeld.
 


Het volledige artikel over My Baby's productie-repetitie lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #445, mei 2017 (tot 19 mei zonder verzendkosten én zonder verplichtingen)  hier!  

zoeken
zoeken