Herrieschoppers Airbourne

Marshall-stacks essentieel voor kabaal

Muzieknieuws 20-12-2016 11:30

Airbourne gaat hard! Logisch met inspiratiebronnen als AC/DC, Motörhead en Judas Priest. Wij bezochten het Australische viertal tijdens zijn soundcheck in de Ziggo Dome in Amsterdam. De rij Marshall-versterkers die de band gebruikt, is volledig aangesloten. Waarom dat noodzakelijk is, vertelt Airbourne hier alvast!

Gitaristen David Roads en Joel O’Keeffe (tevens zang) gebruiken geen pedalboards, maar creëren hun sound met hun Marshall-stacks. Door verschillende tops te mixen komen ze tot hun gewenste grommende rock & roll-sound.

David: ‘Ik gebruik een combinatie van Wizard- en Marshall-tops. Ik gebruik Marshall 1690 BV 280 watt speakerkasten, en de tops bij de stacks die worden uitversterkt via de PA, zijn een Wizard Modern Classic Amplifier MCII en een Marshall JCM2000 Dual Superlead. Ik gebruik de andere versterkers om mijn podiumgeluid goed te krijgen. Hoe beter het geluid uit mijn versterkers, hoe beter en relaxter ik ga spelen. De vier stacks die niet uitversterkt worden, zijn dus minstens even belangrijk als de stacks die wél uitversterkt worden.’


Ook in deze videoclip is een grote rol voor de Marshalls weggelegd.

Joel: ‘Mijn setup verandert eigenlijk continu, maar ik gebruik tegenwoordig voornamelijk als tops een Peavey Butcher, een Marshall 1978 JMP Master Volume en een JCM800 Kerry King. Ik zie mijn versterkeropstelling als een goede blended whiskey. Door de juiste elementen samen te voegen, krijg je uiteindelijk de lekkerste smaak!’

Het volledige artikel over Airbourne lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #442, januari/februari 2017 (tot 17 februari zonder verzendkosten én zonder verplichtingen)  hier!  

zoeken
zoeken