Repeteren met blueslegende Barrelhouse

Op bezoek in Music Centre Blue, Alkmaar

Muzieknieuws 21-12-2016 12:12

De legendarische Noord-Hollandse bluesband Barrelhouse bestaat al veertig jaar. Repeteren hoef niet vaak meer, maar als het eens nodig is, dan komt het zestal maar al te graag naar Music Centre Blue in Alkmaar. Wij namen er voor Musicmaker 442 een kijkje en zagen waarom.

Music Centre Blue, in de volksmond MC Blue, is een Alkmaars oefencomplex dat sinds enkele jaren in handen is van Marco Hoogland en Loes Hoogland-Boot. Op een verder saai industrieterrein hebben ze een heel knus muziekcentrum gemaakt met zeven oefenruimtes, een opnamestudio en een café met podiumpje.


Barrelhouse aan het bier in het cafégedeelte van Music Centre Blue

De oefenruimtes zijn 'zwevend', dus box-in-box gebouwd en goed geïsoleerd. Mits de deuren dicht blijven, heb je dus geen last van je buren.


De ruimtes zijn goed geïsoleerd! 

Er is in elke ruimte een backline aanwezig. Barrelhouse oefende tijdens Musicmakers bezoek bijvoorbeeld in ruimte 3. Daar staat onder meer een Adams 4000-drumkit met ketels van 10x10", 12x10,6" en 14x12,2" diep, met Remo Weatherking Coated Vintage Emperor-vellen en een bassdrum van 22x17" diep met Remo Powerstroke P4 Coated-vel.

Overige beschikbare spullen zijn:
- 4x Vox VT-100-gitaarversterkers
- 4x Marshall Valvestate 80-gitaarversterkers
- 2x Peavey Bandit-gitaarversterkers
- Ampeg BA-115-basversterker
- Markbass CMD 121.P-basversterker

In elke ruimte staan bovendien Mackie SRM 450 V2-speakers en is een Mackie Pro FX12-mixer aanwezig die het mogelijk maken om met een zelf in te stellen en te controleren geluid te repeteren. 

Een erg leuke feature van MC Blue is dat je per repetitie tien minuten studiotijd spaart. Na zes keer repeteren kan je dus al een uur 'gratis' van de opnameruimte gebruikmaken. Marco Hoogland, die veel bandjes- en opname-ervaring heeft en onder meer leaders voor de TROS maakt, is er engineer en staat je tijdens opnames bij.

Daarnaast biedt MC Blue riante en schone ruimtes, veel gratis parkeergelegenheid en een gezellig muziekcafé met versnaperingen tegen sympathieke kantineprijzen. Singer-songwriters en (kleine) bands kunnen op een klein podium in dit bar/lounge-gedeelte optredens geven. De entourage is ook geschikt voor bedrijfsfeesten en presentaties.

Meer informatie over prijzen en oefentijden vind je op de homepage, maar je kunt ook direct contact opnemen met Marco of Loes, die met alle enthousiasme voor je klaarstaan!

Benieuwd naar onze oefenruimtereportage over Barrelhouse en Music Centre Blue? Of wil je andere interessante bandverhalen, gearbesprekingen en muzikanteninformatie doorspitten? Bestel Musicmaker #442, januari/februari 2017 (tot 16 februari zonder extra verzendkosten)hier!  

zoeken
zoeken