aanmelden
Counting Crows verrijkt zijn sound
Akoestisch arsenaal kloppende hart van de band
Muzieknieuws 26-08-2016 10:04
Voor Musicmaker 438 bezoeken wij Paleis Soestdijk. Daar streek deze zomer de Amerikaanse rockband Counting Crows neer voor een show. In het blad lees je hoe de band soundcheckt. Hier vind je alvast een voorproefje over het akoestische arsenaal van de band.

Counting Crows gaat al lang mee in het vak. Dit jaar viert de groep zijn zilveren jubileum, ook al zijn oprichters Adam Duritz (zang) en David Bryson (gitaar) de enige bandleden die de 25 jaar echt vol hebben gemaakt. Na een jaar Europese afwezigheid is het optreden voor de deuren van Paleis Soestdijk een bijzondere. De band speelt op instrumenten die een jaar lang stonden opgeslagen in een Londense loods. 

De rijke sound van de band is naast de piano- en orgelpartijen te danken aan de vele akoestische gitaren en mandolines. Gitarist David Immerglück verklapt zijn geheime manier om deze instrumenten uit te versterken.

‘In mijn gitaren en mandolines zitten Fishman-elementen. Ze hebben geen EQ- of volumeregelaars, maar het geluid is standaard ontzettend goed. Het signaal gaat vervolgens door een Evil Twin DI van Eclair Engineering. Dat zijn buizen-DI’s die eigenlijk voor bassignalen zijn bedoeld, maar akoestische instrumenten klinken er echt fantastisch door. Die behandeling verdienen ze. Vooral mijn Gibson-mandolines uit 1916 en 1917 klinken ongelooflijk.’

 
Hier zie je de band in vol akoestisch ornaat Washington Square spelen:

Het volledige artikel over Counting Crows lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel de nieuwe Musicmaker (zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!