aanmelden
Indian Askin over 'life coach' Dennis van Leeuwen
Voormalig Kane-gitarist helpt jonge nu-punkers
Muzieknieuws 25-08-2016 18:30
Indian Askin heeft onlangs zijn debuutalbum Sea Of Ethanol via major Warner Music Benelux uitgebracht. Voormalig Kane-gitarist Dennis van Leeuwen had hier een groot aandeel in en neemt het viertal nog altijd op sleeptouw. Musicmaker woonde een repetitie van de Amsterdamse band bij en deed een interview voor Musicmaker 438, september 2016. Hierbij een voorproefje.

Dennis van Leeuwen, gitarist en liedjesschrijver van de succesvolle, maar inmiddels gepensioneerde rockband Kane, is een belangrijke schakel voor nu-punkband Indian Askin en bandleider Chino Ayala in het bijzonder. Hun vriendschap begint enkele jaren geleden tijdens het Unsigned-project van voormalig Muziek Centrum Nederland (MCN).

Zanger/gitarist Chino: ‘Ik weet niet meer precies hoe, maar op een of andere manier kreeg het Unsigned-project, een initiatief om ongetekende acts een handje te helpen, een demo in handen van mijn huiskamermuziek. Dennis en JB Meijers zouden de beste inzendingen produceren. We deden destijds ook een liveshow, waar Dennis bij aanwezig was. Hij vond de muziek zo tof dat hij per se wilde dat het zou slagen. Sindsdien is Dennis een soort begeleider voor mij en de band.’

 

 

Van Leeuwen zorgde onder meer voor een ingang bij platenmaatschappij Warner Music Benelux, waarbij Indian Askin tekende. Chino: ‘Dennis lult de dingen voor ons gewoon heel goed aan elkaar. Daarnaast is hij een soort life coach bij wie we terechtkunnen met uiteenlopende vragen.’ Drummer Ferry Kunst vult aan: ‘En hij is onze grootste fan. Hij wordt soms enthousiaster van onze muziek dan wijzelf!’
 

 

De voormalige Kane-gitarist heeft zich ook gebogen over Charl Delemarre, winnaar van de Grote Prijs Van Nederland 2014 in de categorie singer-songwriter. Van Leeuwen lijkt zich dus steeds meer over jonge welpen te buigen en ze in de woeste muziekwereld te helpen opgroeien.

 

 

Het volledige artikel over Indian Askin lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel de nieuwe Musicmaker (zonder verzendkosten én zonder verplichtingen) hier!