The Vices geven elkaar de ruimte

Méér interview en de beste video's

Muzieknieuws 06-04-2023 10:27

Floris van Luijtelaar - frontman van The Vices - was net terug uit de VS om de dag erna weer naar Londen te vliegen voor een show. Tussendoor nam hij met een lichte jetlag tijd voor Musicmaker om ons en jullie bij te praten over het internationale succes. Je leest het interview in Musicmaker, terwijl je hier op Musicmaker.nl de beste video's ziet en een extra stuk interview leest.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 494, mei-juni 2023. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.

door Chris Dekker


Op 17 maart kwam het tweede album van The Vices uit. En daar vonden wij iets van. Op diezelfde dag was Unknown Affairs onze Release van de Week en dit artikel lees je hier.

In Musicmaker 494 lees je vier pagina's interview met de band. We hebben het over de toekomst van de band en natuurlijk de successen van de laatste tijd. Natuurlijk blikten we ook terug op het prille begin, met zanger/gitarist Floris van Luijtelaar: 

"Simon kwam ik op de middelbare school tegen, toen ik twaalf was. Ik zoende voor het eerst met een meid en iemand kwam om me heen staan schreeuwen. Wie de f*ck is dit, dacht ik, en dan was Simon (Bleeker, red.). Ik kwam er achter dat hij bas speelde en we gingen al snel samen muziek maken op zijn kamer. Drummer Mathijs Louwsma kwam er snel bij en we zijn dus muzikaal en cultureel opgegroeid."

Video: Stranded With The vices - Live at the Waddenzee

"Vier jaar geleden klikte het opeens. We wisten opeens wat we wilden en we hadden onze stem gevonden. We wisten hoe we wilden klinken en vanaf dat moment begonnen The Vices. We hadden onze eerste shows als voorprogramma van Yungblud en een paar weken van tevoren bedacht ik me opeens: shit als we dit live willen brengen, hebben we een extra gitarist nodig. Ik belde Jonathan Kruijzenga en toen ik over de show begon hing ie gewoon op. Hij vond het te spannend! Gelukkig belde hij terug en hij wilde het doen. Met Jona erbij waren The Vices echt geboren."

Video: The Vices - Strange Again (Live in Space)

Over een verschil in smaak vertelt Floris:
"We hebben hele andere muzieksmaken, maar dat is in ons geval iets dat goed werkt. We geven elkaar de ruimte. Ik kom vaak met een idee en iedereen voegt zijn eigen stijl toe, Soms is dat met preproducties en soms in de oefenruimte. Als je elkaar ruimte geeft, elkaar respecteert en van elkaars smaken weet, hat het elkaar juist versterken. IK kan geen specifiek voorbeeld geven, maar wat die jongens bedenken is totaal anders dan ik zou bedenken. Zo kwam Jona laatst met een thema-achtige riff die ik nooit had kunnen bedenken."

Video: The Vices - I Had A Name | NPO Radio 2

zoeken
zoeken