Release van de Week: The Vices - Unknown Affairs

Vandaag verschenen: 17 maart 2023

Muzieknieuws 17-03-2023 12:08

De Groningse band The Vices heeft sinds hun laatste album Looking For Faces uit 2021 meerdere support shows in de Ziggo Dome gegeven, deden een show op Sziget, meerdere shows op ESNS én ze zijn uitgenodigd om op SXSW te komen spelen. Verder hebben ze ook een uitverkochte clubtour op de agenda staan. Maar allereerst is er nu het nieuwe album Unkonwn Affairs, de Musicmaker Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Uit de recensie van Stijn Gruisen die in de komende editie van Musicmaker gaat verschijnen:

'The Vices gaan als een speer. Met hun debuutalbum Looking For Faces bombardeerde de Groningse gitaarband zichzelf al tot een van ‘s lands meest veelbelovende indieparels. Na twee jaar vol uitverkochte clubshows is het tijd om die belofte in te lossen.

Op opvolger Unknown Affairs gaan de Groningers naar eigen zeggen de strijd aan met de ongeschreven regels binnen de popmuziek. Dit klinkt alsof The Vices het rigoureus over een andere boeg gooien, maar dat valt reuze mee.

Experiment is er zeker: luister maar naar de uitgerekte, lyrische gitaarsolo op For My Mind. Toch blijft de basis hetzelfde als op Looking For Faces: intelligente, energieke indiepop-liedjes vol aanstekelijke melodieën. Zal de popmuziek ooit nog hetzelfde zijn na Unknown Affairs? Waarschijnlijk wel. Maar als dat betekent dat The Vices gewoon doorgaan met het maken van ijzersterke gitaarpop-platen, vinden we dat helemaal niet erg." 

Frontman Floris van Luijtelaar over het album: ‘Unknown Affairs gaat voor mij over het vinden van je eigen stem in een wereld met veel smaken en meningen, en het besef dat je eigen stem ook kan veranderen, zowel op muzikaal als op tekstueel vlak. Ik heb meer rust gevonden om na te denken. Ik durf meer te voelen en dit ook te uiten’.

In de komende editie van Musicmaker vind je ook een interview met The Vices! 

Wie The Vices live heeft gezien, weet dat ze altijd al vol vertrouwen - en vooral plezier en energie - spelen. Luister maar naar de Live-versie van de opener van het album, Strange Again.  

En de clip van I Had A Name. 

The Vices zijn:
Floris van Luijtelaar - Zang, gitaar
Jonathan ‘Jones’ Kruizenga - Toetsen, gitaar
Simon Bleeker - Bas
Mathijs Louwsma - Drums

‘Unknown Affairs is verschenen op Mattan Records.
Geproduceerd door: Roel Blommers.
Opgenomen in: PopEI, Eindhoven

Luister hier naar het album. 

zoeken
zoeken