Release van de Week: Pip Blom

Vandaag verschenen: 12 november 2021

Muzieknieuws 11-11-2021 13:08

De Nederlandse indie-kroonprinses komt dan eindelijk met de opvolger van haar succesvolle debuutalbum Boat. Die oogstte verbluffend goede kritieken in binnen- en buitenland. Kan deze 'moeilijke tweede' tippen aan de voorganger?

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Niet iedereen in haar thuisland is ervan op de hoogte, maar het succes dat Pip Blom bereikte met haar eerste plaat is behoorlijk indrukwekkend. Veel doorgewinterde bands zouden bijvoorbeeld met liefde een slaggitarist - of mínstens een roadie - offeren aan de vuurgoden om een voet aan Britse wal te krijgen zoals een piepjonge Pip dat deed.

De Amsterdamse laat zich echter niet bang maken door het spook van ‘de moeilijke tweede’ en schuift ons gewoon een kneitergoede, zelfverzekerde plaat onder de neus. De productie is íetsje (maar niet te veel) gladder en schuurt wat minder, gitaar-riffjes zijn wat minder tegendraads en de refreinen zijn (veel) groter.

Luister maar eens naar Keep It Together; ja, er wordt een groter publiek bediend, maar is dat erg? Nee! Go Pip! Ze heeft nog immer een neusje voor lekkere underdog-melodieën en licht sarcastische teksten die fijn contrasteren met haar op-het-eerste-oor lieflijke stem. Een plaat vol anthems om mee te schreeuwen in de indie-disco!

Zie hier ook het artikel Negen vragen aan Pip Blom! 

 

zoeken
zoeken