De Voorronde – Aflevering 3 over de invloed van een cultuur op je muziek

Met Daan Arets van Son de Aquí en Gertjan van de Geer alias Juan Juan

Muzieknieuws 22-06-2021 11:26

In aanloop naar Popronde 2021 maakt Musicmaker de podcast De Voorronde. Deze week spreken hosts Rick Lemmens en Koen van Druten met alternative/country-artiest Juan Juan (Gertjan van de Geer) en Daan Arets, de drummer van de Mexicaanse band Son de Aquí.

Volg De Voorronde op Spotify

Volg De Voorronde op Apple Podcasts.

 
De Voorronde – Aflevering 3 – Luister nu!
Alles kan invloed hebben op de muziek, zo ook een ‘vreemde’ cultuur. Juan Juan en Son de Aquí zijn allebei acts die sterk beïnvloed worden door de Latijns-Amerikaanse cultuur. De redenen daarvoor verschillen sterk en ook de muziek klinkt totaal anders. Er zijn ook overeenkomsten tussen de twee Nederlandse mannen, van een voorliefde voor de koebel tot een echte liefde de Latijns-Amerikaanse cultuur. Je hoort er meer over in aflevering 3 van De Voorronde.

Daan Arets: “Dat vind ik het fijne aan Nederland. Je kunt gewoon muziek maken met invloeden uit een andere cultuur. In andere landen kijken ze je dan raar aan.”

Je vindt de Voorronde ook op YouTube.

Popronde
Popronde is hét evenement waar iedere muziekliefhebber jaarlijks naar uitkijkt. Heel het najaar lang treden bands op in locaties in heel Nederland. Dan hebben we het niet alleen over poppodia en theaters, maar ook over kappers, restaurants, boekenwinkels, kerken en noem maar op. En dat in maar liefst 42 steden! Een commissie maakte een selectie uit de bands die zich hebben ingeschreven. Dit jaar waren dat er 101 van de meer dan 600. De hele selectie vind je in dit bericht.

Son de Aquí
Deze band vindt zijn oorsprong in Mexico City. Sinds 2017 is Son de Aquí gestationeerd in Rotterdam en kent twee Nederlandse leden: Daan Arets achter de drums en Ruben van der Kleij op trompet. Verder zien we frontaman Leonardo Prieto als zanger, gitarist en speler van een breed scala aan andere snaarinstrumenten. Patricia Mancheño op bas en Philip Kukulies op precussie ronden de samenstelling af. Onlangs bracht Son de Aquí het nummer Mamá uit ter ere van alle moeders. Je vindt de videoclip hieronder.

Juan Juan
Juan Juan is de naam waaronder Gertjan van de Geer werkt. Tijdens een roadtrip door het zuiden van de VS met zijn vrouw (die hij voor de ep leerde drummen), ving hij steeds lokale radiostations op die muziek draaiden die hij nog nooit gehoord had. Hij kon ze ook nergens terugvinden. Dit, samen met zijn ervaringen tijdens de vakantie, vormden de basis voor zijn ep New Mexico. Je vindt de ep hieronder.

Je ziet Juan Juan en Son de Aquí tijdens Popronde 2021 en je hoort ze in de derde aflevering van De Voorronde.

Luister iedere donderdag naar een nieuwe aflevering van De Voorronde. Houd onze socials in de gaten zodat je als allereerste de nieuwe afleveringen kunt luisteren. Houd ook de Musicmaker en musicmaker.nl in de gaten voor het laatste nieuws over Popronde 2021.

De Voorronde is een podcast van Musicmaker. Musicmaker is partner van Popronde.

Volg De Voorronde op Spotify

 

 

zoeken
zoeken