De Voorronde – Aflevering 2 over het vertellen van een verhaal met muziek

Met Roos Meijer en Tom de Hundt van Total Seclusion

Muzieknieuws 17-06-2021 15:06

In aanloop naar Popronde 2021 maakt Musicmaker de podcast De Voorronde. Deze week spreken hosts Rick Lemmens en Koen van Druten met folk-artiest Roos Meijer en zanger van Total Seclusion Tom de Hundt over hoe zij hun verhalen vertellen met muziek.

Volg De Voorronde op Spotify

Volg De Voorronde op Apple Podcasts

De Voorronde – Aflevering 2 – Luister nu!
Teksten schrijven is een essentieel onderdeel van veruit de meeste soorten muziek. Iedereen pakt het ook anders aan. Zo gaat Roos Meijer in gesprek met kwetsbare mensen, zoals vluchtelingen en kijkt Tom de Hundt naar rare dingen die hem opvallen in het dagelijks leven. Dat leidt dan, naast het enorme verschil in genre, tot een totaal ander soort tekst. Toch maken beide artiesten muziek over maatschappelijke thema’s. Je hoort er meer over in aflevering 2 van De Voorronde.

Tom de Hundt over schrijven over corona: “Eigenlijk heb ik het expres niet als onderwerp genomen. Misschien zit het ergens een beetje onderliggend. Juist omdat je er een jaar lang mee doodgegooid wordt en er helemaal gek van wordt is het voor mij niet iets om het over te hebben in onze muziek.”

Je kan De Voorronde podcast ook bekijken via ons Youtube-kanaal. 

Popronde 
Popronde is hét evenement waar iedere muziekliefhebber jaarlijks naar uitkijkt. Heel het najaar lang treden bands op in locaties in heel Nederland. Dan hebben we het niet alleen over poppodia en theaters, maar ook over kappers, restaurants, boekenwinkels, kerken en noem maar op. En dat in maar liefst 42 steden! Een commissie maakte een selectie uit de bands die zich hebben ingeschreven. Dit jaar waren dat er 101 van de meer dan 600. De hele selectie vind je in dit bericht.

Roos Meijer
Na haar werk in een vluchtelingenkamp in Griekenland legde Roos Meijer de verhalen vast van de mensen die ze had ontmoet in haar debuut-ep Maktub.De afgelopen maanden heeft ze gewerkt aan haar nieuwe album ‘Why Don’t We Give It A Try?’. Dit album is geïnspireerd door gesprekken met zogenoemde 'changemakers', dat zijn mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Thema’s in haar nieuwe album zijn onder andere seksuele geaardheid, mensenrechten, dakloosheid en feminisme. Morgen (vrijdag 17 juni) verschijnt de eerste single van dat album: ‘In My Name’, over de hypocrisie van de geschiedenisboeken, het optimisme van jonge activisten en het overnemen van de symbolische toorts die aangestoken is door vorige generaties.

Luister naar ‘In My Name’ van Roos Meijer.

Eerder maakte Roos Meijer ook een eerbetoon aan het ouderschap met het nummer 'Made for Loving You'. Je vindt de bijbehorende clip hieronder.

Total Seclusion
De jongens van Total Seclusion specialiseren zich in twee dingen: snel en hard. Dat doen ze met een combinatie van 80s hardcore punk, hedendaagse metal en ska. Deze combinatie van genres vormen het pallet waarmee de band zijn commentaar levert op de samenleving. Perfect voorbeeld daarvan is de nieuwste single ‘Surreality TV’. Daarin steekt Total Seclusion de draak met reality-programma’s. Dat doen ze absoluut niet subtiel of verhuld, met namen die direct afgeleid zijn van personen die in dat soort programma’s te zien zijn. Je kunt het zelf ervaren in de clip hieronder.

De band bestaat uit zanger Tom de Hundt, leadgitarist Samual Kuik, ritmegitarist Jim van Schaik, bassist Jullius Heenk en drummer Jelmer Gunnink.

Je ziet Roos Meijer en Total Seclusion tijdens Popronde 2021 en je hoort ze in de tweede aflevering van De Voorronde.

Luister iedere donderdag naar een nieuwe aflevering van De Voorronde. Houd onze socials in de gaten zodat je als alleereerste de nieuwe afleveringen kunt luisteren. Houd ook de Musicmaker en musicmaker.nl in de gaten voor eht laatste nieuws over Popronde 2021.

De Voorronde is een podcast van Musicmaker. Musicmaker is partner van Popronde.

zoeken
zoeken