De Voorronde - Aflevering 1 - de Musicmaker podcast op weg naar Popronde 2021

Met Joey's Midnight Club en Stella

Muzieknieuws 11-06-2021 09:06

Net als de rest van muzikaal Nederland kan Musicmaker niet wachten totdat Popronde 2021 in september eindelijk weer van start gaat. Zeker na de wat deprimerende editie van 2020, kunnen we het allemaal wel gebruiken om wat voor te genieten. Dat doen we met de nieuwe podcast De Voorronde.

Volg De Voorronde op Spotify

Volg De Voorronde op Apple Podcasts

De Voorronde - Aflevering 1 - Luister nu! 
De eerste aflevering, met Tosca van der Waals  Stella en Youp Boelens van Joey’s Midnight Club, staat nu online!
Je hoort in de podcast waar ze het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest, hun toekomstplannen en natuurlijk hun deelname aan Popronde 2021. Tosca van der Waals over haar coronajaar: "Het is helemaal niet motiverend om een jaar lang tijd te investeren in iets dat op het moment nergens heen gaat. Ik heb wel gewoon hard gewerkt maar ik heb ook de tijd genomen om juist andere dingen de doen."

Popronde 
Popronde is hét evenement waar iedere muziekliefhebber jaarlijks naar uitkijkt. Heel het najaar lang treden bands op in locaties in heel Nederland. Dan hebben we het niet alleen over poppodia en theaters, maar ook over kappers, restaurants, boekenwinkels, kerken en noem maar op. En dat in maar liefst 42 steden! Een commissie maakte een selectie uit de bands die zich hebben ingeschreven. Dit jaar waren dat er 101 van de meer dan 600. De hele selectie vind je in dit bericht.

De Voorronde
Musicmaker is zoals ieder jaar ook nu weer partner van Popronde.In De Voorronde spreken hosts Rick Lemmens en Koen van Druten met deelnemers van Popronde 2021. Vanaf donderdag 10 juni verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering, opgenomen in het Aquarium in de Q-Factory in Amsterdam.

De Voorronde is beschikbaar op verschillende streamingsdiensten, zoals Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.fm. Houd musicmaker.nl en onze socials in de gaten om de nieuwste aflevering als eerste te luisteren

Stella
Stella ken je misschien van hun deelname aan Popronde 2020. De band bestaat uit vier leden: Tosca van der Waals als zanger/gitarist, Jasmine van der Waals als zus van/leadgitariste, Kasper de Boer achter de Drums en Eszl de Vois als bassist.

Onlangs bracht Stella de eerste single uit op Spotify, Kiss Me. Daarbij aansluitend bracht de band ook een muziekvideo uit, met Tosca van der Waals in een bad in de sneeuw.

Stella was vorig jaar ook al geselecteerd voor Popronde, maar heeft wegens de lockdown maar één keer kunnen spelen. Gelukkig zijn ze voor dit jaar weer geselecteerd! In Musicmaker hadden we vorig jaar ook al een portret van Stella gepubliceerd (MM478): ‘We maken eerlijke, melancholische softgrunge met 90’s invloeden en zijn van plan onszelf in de kijker te spelen door mooie, eerlijke, scheurende en intrigerende liedjes te spelen.’

Joey's Midnight Club
Geïnspireerd door 90s rock en aangespoord door enkele docenten, stonden de jongens van Joey's Midnight Club in januari ineens rondom Eurosonic op Stream Sonic. Iets meer dan een jaar geleden begonnen ze als band.

Na een paar shows te hebben gespeeld, gooide corona roet in het eten.  Youp Boelens (gitaar/zang), Nanne Hatzman (drums) en Jelle Beumer wisten zich als nieuwe band staande te houden. Ze speelden livestreams en schreven nieuw materiaal tijdens de lockdown. In november brachten ze een videoclip uit bij hun eerste single Rollerskates.

Joey's Midnight Club is een talentvol powertrio uit Zwolle. Lekkere melodielijnen, groovende drumpartijen, puntige gitaarriffs en pompende baslijnen zijn hun handelsmerk. Met Henk Wesselink (Money & The Man) en Seb Dokman (The Paceshifters) er op dit moment hard gewerkt aan de pre-productie voor de in dit najaar uit te komen debuut EP.

Je ziet Stella en Joey's Midnight Club tijdens Popronde 2021 en je hoort ze natuurlijk in de allereerste aflevering van De Voorronde.

Musicmaker is partner van Popronde.

De Voorronde - Aflevering 1 - Luister nu! 
De eerste aflevering, met Tosca van der Waals  Stella en Youp Boelens van Joey’s Midnight Club. Je hoort in de podcast waar ze het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest, hun toekomstplannen en natuurlijk hun deelname aan Popronde 2021. Tosca van der Waals over haar coronajaar: "Het is helemaal niet motiverend om een jaar lang tijd te investeren in iets dat op het moment nergens heen gaat. Ik heb wel gewoon hard gewerkt maar ik heb ook de tijd genomen om juist andere dingen de doen."

 

 

zoeken
zoeken