Vandaag, woensdag 17 januari Musicmaker Stage bij de Pinguin Radio Showcases tijdens ESNS in de Drie Gezusters

Met Minor Citizen, Five Dollar Shake, Löna, Julía en Naduah

Events 16-01-2024 07:01

De redactie van Musicmaker heeft vijf acts geselecteerd om woensdag 17 januari 2023 tussen 20.00 uur en 01.00 uur een showcase te doen op het Musicmaker Stage bij de Pinguin Radio Showcases tijdens ESNS in de Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen. Uit 37 inzendingen zijn gekozen: Minor Citizen, Five Dollar Shake, Löna Julía en Naduah, 5 te gekke acts die je niet moet missen!

Deze avond is gratis toegankelijk, ook als je geen kaartje voor Eurosonic Noorderslag hebt. 


Musicmaker Stage bij de Pinguin Radio Showcases tijdens ESNS

Podium Groote Griet van de Drie Gezusters
Grote Markt, Groningen

MUSICMAKER STAGE 
woensdag 17 januari 20.00-01.00

20.00-20.30
JULÍA

21.00-21.30
Naduah

22.00-22.30
Five Dollar Shake

23.00-23.30
LÖNA

00.00-00.30
Minor Citizen

Check hier het volledige blokkenschema van drie dagen Pinguin Radio Showcases in De Drie Gezusters

En lees hieronder alles over de bands en artiesten op ons Musicmaker Stage! 

Minor Citizen
In de soms kleinzerige hysterie van de quarter-life crisis vindt Minor Citizen hun geluid. Met een energieke liveshow illustreren zij de twijfelachtige stap in het diepe, die voor leeftijdsgenoten maar al te bekend is.
Het trio van gitaar, bas, drums veroverde de Popronde de afgelopen maanden en in debruari/maart komt hun EP uit, geproduceerd door Mario Goossens van Triggerfinger. Bassist Tisha Smit: 'Het opnemen met Mario is te gek. Ik ben superblij met de nieuwe songs, ze zijn ruiger, maar ook catchier.'  Löna
Geïnspireerd door noordelijke acts als Björk, Aurora en Tove Lo maken deze eeneiige tweelingzussen donkere indiepop. De gezamenlijke liefde voor darkpop vormt de basis, waarbij ijzige synthgeluiden en wijds galmende gitaren als een rode draad door de muziek stromen, aangevuld door teksten over o.a. het overlijden van hun vader, feminisme en (LHBTI) liefde.


Julía
Met een vlinder in haar vuist vertelt Julía waar het op staat. Haar muziek dient als een magazine, waarin mensen die haar irriteren de voorpagina halen. Laat je dus niet misleiden door de warme jazzy invloeden en haar soms bijna engelachtige stem. Want eens je tegen haar schenen schopt zal je het geweten hebben!
In 2024 komt haar EP uit waarmee ze niet alleen haar stem wil laten horen, maar ook andere vrouwen wil inspireren om ook zelf te gaan producen.
Ze komt met gitarist, bassist en drummer naar de Musicmaker Stage.  


Five Dollar Shake
Wie dacht dat de blues dood was, moet even bij Five Dollar Shake komen kijken. Dit vijfkoppige Utrechtse rockmonster blaast het genre met een orkaankracht nieuw leven in. Hoe dat precies klinkt? Soulful, heavy and bluesy. With a cherry on top! Die cherry is zangeres Lucinda Legaspi. Een ontembare frontvrouw, gezegend met een gulden strot. Voeg daar nog wat ronkende gitaren, een scheurend hammondorgel en een flinke dosis speelplezier aan toe, en je hebt de onweerstaanbare sound van Five Dollar Shake. “That’s a pretty fuckin’ good shake!” Op 27 januari komt hun album ‘Bigger Heart’ uit. 


Naduah
Naduah is als die vriendin die bij je thuis op de bank zit, echt alles vertelt over haar nachtelijke avonturen en dat je wel moet lachen, maar ook denkt van “Jezus meid, hoe dan?” Die vibe, maar dan dus op een podium en met een goeie beat eronder, zodat je er ook niks aan kunt doen dat je stiekem misschien wel een beetje Naduah zou willen zijn. Toegankelijke star-quality noemen ze dat. En zij heeft het.
Afgelopen zomer debuteerde Naduah op Lowlands met een legendarische show in de duwtent. Al rennen en duwend schreeuwde het publiek uit volle borst haar pokoes mee. Misschien wel haar leukste show tot nu toe. Je had erbij moeten zijn.
Met Verhaaltjes voor het Slapengaan en Kom mee op avontuur tot diep in de Nacht leverde Naduah al twee waargebeurde EP’s af. Momenteel werkt ze aan nummer drie, zodat het een echt drieluik wordt. Voor de muziekindustriemensen is het verder nog leuk om te lezen dat ze onder andere al in deze playlists stond: Je Moerstaal, Indiepunt NL, New Music Friday en EQUAL.

PINGUIN RADIO SHOWCASES TIJDENS ESNS
Naast de bands die op het Musicmaker Stage spelen woensdag 17 januari zijn er nog veel meer bands die optreden in de Drie Gezusters, woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 januari - gratis toegang.

Check hier de timetable

 

 

zoeken
zoeken