aanmelden
Guitar Sound Shaping met Tom Barbier za 24 juni bij Bax Music Rotterdam
Boss masterclass tour met Tom Barbier i.s.m. Gitarist
Events 21-06-2017 18:01
Nu is het wel mooi geweest met het mooie weer, dus kom zaterdagmiddag 24 juni om 13.00 uur naar Bax Music in Rotterdam voor de masterclass �Guitar Sound Shaping�, van de Belgische gitarist Tom Barbier, georganiseerd door Boss, met Gitarist als partner. Bij andere locaties kregen we al een zeer boeiende twee uur voorgeschoteld!

Wat is de beste volgorde voor effectpedalen op een pedalboard? Op die vraag bestaat er eigenlijk geen eenduidig antwoord. Alles hangt af van welke effecten je gebruikt en welk resultaat je wil bereiken. Wat we wel kunnen doen, is raad vragen aan een gitarist als Tom Barbier


Hij verdiende zijn strepen bij o.a. ZornikHeadphone, Lemon, Tout Va Bien en Manoeuvres, maar hij is ook een sessiemuzikant, omwille van zijn omvangrijke kennis wanneer het gaat over functioneel gebruik van gitaareffecten. 

Kijk hier naar hoe hij zijn workshopserie introduceert. 

In deze clinic gaat Tom Barbier verder dan de simpele daisy chain-opstelling. Hij experimenteert en gaat op zoek naar originele sounds die ver weg gaan van een standaard gitaarklank. Hij laat je horen hoe topgitaristen hun sounds bouwen, zoals Jonny Greenwood (Radiohead), Russel Lissack (Bloc Party), Josh Homme (Queens of the Stone Age) of Annie Clark (St. Vincent).

 

Radiohead
Een aantal geluidsbepalende gitaristen zal voorbij komen in zijn voorbeelden. We gaan onder anderen Radiohead, St. Vincent, Kyuss, Tom Morello en de bekende delays van The Edge horen in de bijna twee uur die de masterclass duurt. Ook demonstreert Barbier meer extreme klanken met - naast natuurlijk een batterij aan effecten - een E-bow, een schroevendraaier (!) en een metalen slide, waarmee hij onder meer overtuigend een theremin (bekend van Good Vibrations van The Beach Boys) nabootst.


Tom Barbier Boss masterclass Guitar Sound Shaping
Zaterdag 24 juni, 13.00 uur - Bax Music Rotterdam 
Gratis toegang. Wel registreren. Klik hier

De masterclass ‘Boss Guitar Sound Shaping - Beyond The Daisy Chain’ wordt georganiseerd door Roland Central Europe. Gitarist is partner van de tour.