Jac Bico over Gitaarsounds van The Beatles in onze videoserie StageCoach Sessions

7 video's met gitarist van The Analogues

tips en tricks 16-07-2020 07:07

Jac Bico had al een rijke carrière achter de rug voordat hij vijf jaar geleden gevraagd werd bij The Analogues te komen spelen, de band die inmiddels wereldwijd furore heeft gemaakt met het uitvoeren van alle albums die The Beatles zelf nooit live gespeeld hebben. In onze videoserie StageCoach Sessions analyseert hij vanaf het Analogues-podium de gitaarsounds van The Beatles. Hij bespreekt in 7 video's de gitaren, effecten, versterkers en typische Beatles-trucs aan de hand van 12 Beatles-songs. Bekijk alle zeven video's in dit artikel!

Vorig jaar zijn we de serie Aquarium Sessions begonnen: miniconcerten, tutorials en interviews bij ons op de redactie gefilmd. Dit jaar presenteren we daarnaast ook nog eens de videoserie StageCoach Sessions, een initiatief van gitarist Matthieu Brandt dat hij samen met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

De StageCoach Sessions video’s worden gefilmd op locatie, omvatten topkwaliteit live-opnames van bands of gitaristen, instructievideo’s met workshops, vaak inclusief tabs en notenwerk, en interviews die zowel op video als in onze magazines gepubliceerd worden.

In deze aflevering presenteren we de videoserie ‘Gitaarsounds van The Beatles’ met Jac Bico, gitarist van The Analogues, waarin hij aan de hand twaalf karakteristieke Beatles-nummers uitlegt hoe de de gitaarsounds tot stand zijn gekomen.


The Analogues met helemaal rechts Jac Bico - foto Ferdy Dammen

De StageCoach Sessions videoserie in 7 delen:

Gitaarsounds van The Beatles – Part 1
Something, Maxwell’s Silver Hammer, Octopus’s Garden, Carry That Weight

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 2
Good Morning Good Morning, - Versterking – Helter Skelter – Strawberry Fields Forever

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 3
Let It Be, Revolution, Ob-La-Di Ob-La-Da, Get Back, Here Comes The Sun

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 4
Sidney Katz – Techniek & Routing

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 5
Interview – deel 1

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 6
Interview – deel 2

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 7
Interview – deel 3

 

In Musicmaker 477, juli-augustus 2020 vind je een uitgebreid interview met Jac Bico. 

Musicmaker #477 ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot begin september 2020.

Je kan Musicmaker ook los voor € 6,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan Musicmaker ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

De StageCoach Sessions video’s kun je ook bekijken op ons YouTube-kanaal MusicmakerNL. Avonneer je op dat kanaal; als je op het belletje klikt krijg je meldingen als we nieuwe cideo's online hebben staan. 
www.youtube.com/MusicmakerNL

Matthieu Brandt
Initiatiefnemer, producent en regisseur van StageCoach Sessions Matthieu Brandt maakte voor het Amerikaanse instructievideolabel TrueFire dertien jaar lang lesvideo’s met Europees toptalent.
www.matthieubrandt.com

The Analogues
Van alle shows van The Analogues zijn cd’s en dvd’s gemaakt. Je kunt ze bestellen via www.theanalogues.net. Jac’s TrueFire-cursus over de British Invasion is te bestellen via www.truefire.com. Op dit moment zitten The Analogues in de corona-pauze voor wat betreft live spelen. Het geplande optreden in de Ziggo Dome van september 2020 wordt waarschijnlijk  uitgesteld tot 2021.

zoeken
zoeken