Van Schie uitgeroepen tot Humble Hero

Van Schie uitgeroepen tot Humble Hero

Nieuwe prijs voor sessiemuzikanten

Sessiebassist Michel van Schie won afgelopen maandag een geheel nieuwe prijs: de Humble Hero Award. Deze prijs voor sessiemuzikanten is onderdeel van de bekende Notekrakers......meer »»

Documentaire van Novation

Oscillator Culture - The Story of the Polysynth

Novation maakt allerlei controllers en synths, maar ze produceren ook interessante documentaires. Hun laatste productie gaat over de ontwikkeling en de aantrekkingskracht van polyfone synths.....meer »»

De pedalboards van post-popband EUT

Golvende effecten uit een zee van pedalen

EUT siert de cover van Musicmaker 459 (oktober 2018). De liedjes van deze Amsterdamse post-popband zijn puntig en de sounds fraai. Die vloeien deels voort uit de goed gevulde pedalboards van gitaarduo.....meer »»

Machines met een ziel

De instrumenten van BOT zijn karakters

BOT is een theatergroep waarbij muziek een centrale rol speelt in de voorstellingen. De klanken worden gemaakt door zelfgemaakte ‘audiomachines’: wonderlijke apparaten die het midden houden tussen.....meer »»

Angst en extase met The Brian Jonestown Massacre

Soundchecken op eigen risico

De neo-psychedelische rockband The Brian Jonestown Massacre speelde onlangs in Paradiso in Amsterdam. Roerganger Anton Newcombe heeft nogal een reputatie. Musicmaker woonde de soundcheck bij en conclu.....meer »»

Roland TD-1DMK

Gaasvellen voor iedereen.

Roland komt nu ook voor de onderkant van de markt met een drumkit die volledig is voorzien van gaasvellen. Met de TD-1DMK mikken de Japanners op de beginnende en kleinbehuiste drummer, en dat doen ze .....meer »»

Fender Play

Nu ook voor bas

In juli 2017 lanceerde Fender het eigen lesplatform Play. Het was even wachten, maar nu kunnen ook de liefhebbers van vier snaren - bas en ukelele - bij Fender terecht......meer »»

Epiphone Slash Signature

Gelimiteerd gebouwde Firebird met extra's

Gibson's zustermerk Epiphone komt met een gelimiteerd gebouwde Firebird voor Slash. Er worden in totaal duizend Firebirds gebouwd, waarvan er honderd met de hand worden gesigneerd door de gitarist met.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken