Aftermovie en foto's Hybrid Drums Experience 2022

Inspirerende workshops en energieke performances van Pim Aarden, Davy Deckmijn en Zep

Events 23-06-2022 06:06

Davy Deckmijn, Pim Aarden en Zep waren de drie drummers die op de vierde editie van ons evenement Hybrid Drums Experience alle kanten van hybride drummen anno 2022 lieten zien en horen.  

Aftermovie!Hybrid Drums Experience is een project van Slagwerkkrant, Interface, Musicmaker, Roland en Ableton. 

verslag door Bouke Bijlsma en Erk Willemsen

foto’s Mark van Schaick
aftermovie door Sophie Conin

Je kent het wel, van die drumclinics waarbij je naar huis gaat met een gemengd gevoel van bewondering en moedeloosheid. Dat zullen sommigen van de aanwezigen bij de avond Hybrid Drums Experience zeker wel herkennen: de drie drummers lieten ieder op hun eigen wijze zien hoe zij akoestische drums en elektronica combineren, waarbij duidelijk werd dat je het vak van hybride drummen niet zomaar even onder de knie zult krijgen.We hadden Davy Deckmijn gevraagd het publiek de grondbeginselen van de hybridologie bij te brengen en te demonstreren; iets wat hij heel helder en duidelijk deed.

Pim Aarden vroegen we met zijn software de diepte in te gaan, en dat deed hij dan ook. Host Mark Eeftens kenschetste hem na zijn workshop maar meteen als Professor Aarden!

Zep koos een heel andere weg; hij gebruikte een dj-set met eigen sounds en edits om zichzelf op twee sets te begeleiden.

Drie benaderingen die even boeiend en inspirerend als leerzaam waren en lieten zien dat de mogelijkheden van hybride drummen schier oneindig zijn, en heel divers! Een geslaagde en sfeervolle editie in de kleine zaal van Q-Factory dus – op die 11de mei in 2022 − die ons al doet uitzien naar de lustrumeditie volgend jaar!

 
Met zijn toegankelijke poppy benadering liet Davy Deckmijn zien hoe je een basic hybride set-up opbouwt en toepast in een professionele situatie. Een goed en inspirerend voorbeeld van hoe veel drummers vandaag de dag te werk gaan bij het begeleiden van artiesten. En dat Deckmijn een lekkere drummer is in elke poprocksituatie, wisten we al, maar we zagen het deze avond met plezier bevestigd.

 
Pim Aarden dook het diepst de materie in met veel screenshots van zijn laptop, waarbij hij het publiek opvallend soepel door zijn instellingen loodste, zonder te vervallen in nerdy computerpraat. Dat hij daarnaast een paar gemene grooves neerzette, met opvallende akoestische dynamiek, hielp natuurlijk ook behoorlijk om zijn hybride recht van spreken te onderstrepen.

 

De energieke afsluiter van de avond was Zep met zijn hybride set-up met dj-booth, twee drumkits en een basgitaar. Zep speelde de set waarmee hij in Europa hoge ogen wil gaan gooien, met name in de dancescene. Aan zijn bevlogenheid, drumskills en star quality zal het niet liggen, en ook niet aan zijn diepe sounds en groovability. Bovendien stal hij onze harten toen hij na zijn set naar voren kwam, en bij het publiek ging staan om te vertellen over zijn aanpak, zijn passie en zijn dromen.

 
Na elke workshop kwamen de drummers naar de interviewtafel om vragen van host Mark Eeftens en vragen uit het publiek te beantwoorden, bijgestaan door de productexperts van Roland en Ableton.
V.l.n.r.: Christophe Cools (Roland), Davy Deckmijn, Jean-Paul Grobben (Ableton), Pim Aarden, Mark Eeftens en Zep

Hybrid Drums Experience is een project van Slagwerkkrant, Interface, Musicmaker, Roland en Ableton. Met dank aan de Q-Factory crew (productie, catering, sound, licht en projecties waren top!) en iedereen die meewerkte aan de totstandkoming van deze avond!

 

zoeken
zoeken