ESNS wordt net als vorig jaar als stream-event

Nieuws over de showcases en conferentie

Events 03-01-2022 08:01

Eurosonic Noorderslag gaat opnieuw online plaatsvinden, van 19 tot en met 22 januari. ESNS streamt de showcases gratis – voor de digitale conferentie kan je je inschrijven voor € 99,- Met onze magazines Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant, De Bassist en Interface zijn we partner van ESNS.

ESNS, ofwel Eurosonic Noorderslag vindt van 19 – 22 januari 2022 geheel online plaats. De huidige coronamaatregelen laten het niet toe alle geboekte Europese acts en muziekprofessionals naar Nederland te halen en samen te brengen.

ESNS wil zo veel mogelijk geboekte ESNS acts een podium bieden op het gratis toegankelijke showcase-platform, in samenwerking met NPO 3FM. Tickets voor de digitale conferentie van ESNS kan je bestellen voor € 99,- op esns.nl.

De vorige editie van ESNS vond ook online plaats en dat heeft de organisatie toen heel erg fraai neergezet, dus dat belooft wat voor de komende editie!

ESNS is elk jaar met ruim 350 acts, 40.000 bezoekers en 4.200 deelnemende professionals het toonaangevende internationale platform voor de Europese muzieksector. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de conferentie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Awards en het European Talent Exchange Programme (ETEP).


Showcases
Acts uit alle Europese landen spelen doen showcases op ESNS, maar wij volgen natuurlijk de Nederlandse en Belgische acts bij voorkeur.

De Eurosonic line-up: NL-acts zijn o.a. Jungle By Night, Paceshifters, Son Mieux, Blanks, Cloudsurfers, Feng Suave, Hiigo, Spill Gold, Temple Fang, The Vices, Them Dirty Dimes,

BE-acts op Eurosonic zijn o.a. Commander Spoon, Echt!, Meskerem Mees, Mooneye, Naima Joris, Neptunian Maximalism, Pothanus, Psychonaut, Sylvie Kreusch en The Haunted Youth.

Op Noorderslag staan de volgende – altijd Nederlandse – acts: Son Mieux, 4B2M, Dragonfruit, Froukje, Goldband, Hang Youth, en Sophie Straat. Beachdog, Bente, Baby's Berserk, Bnnyhunna, Cero Ismael, Cho, Cor, Elephant, Ferdous, Jael, Karsu, Nelcon, S10, Sera, Shishani & Miss Catharsis en Tramhaus

Voor een volledig overzicht van alle aangekondigde acts, ga naar esns.nl/line-up.


Conferentie
Frans Timmermans
doet de openingstoespraak op de conferentie van ESNS 2022. Als Executive Vice-President van de Europese Commissie is Timmermans verantwoordelijk voor de Green Deal, dat dan ook een van de onderwerpen is die Timmermans aan de orde zal brengen in zijn keynote speech. Omdat ESNS onderschrijft dat duurzaamheid niet langer alleen een modewoord is en het festivalbreed als een belangrijk speerpunt beschouwt, zal Timmermans dieper ingaan op het nemen van groene stappen in de muziekindustrie.

Dit sluit aan bij het thema van de ESNS 2022-conferentie, Building Back Better Together. Na bijna twee jaar regelgeving rond de pandemie, is het tijd om vooruit te kijken en ons te concentreren op hoe we de live-industrie samen beter kunnen opbouwen.

Daarnaast kondigt ESNS een reeks nieuwe sprekers en panels aan voor de digitale conferentie in januari:

* Rogier de Kreuk, Olivier Briggs en Cristina Spinei (foto) doen een panel over 'Closing The Gap With NFT's'

* Kun je artiest zijn ten tijde van corona? door Rita Zapora

* Mark Mulligan (MIDiA Research) zal spreken over de Creator Economy in 'Slicing the Music Industry Funnel'

* Anne de Jong van de NVPI is een van de panelleden in 'Music Streaming: time to push the reset button'

* Music Moves Europe Awards genomineerde BLANKS sluit zich aan bij Bandcamp, Erasmus Universiteit en Tunecore in 'Why are fans loyal anyway?'

* 'NFT's: hype or future of the music industry', met Colin Benders (Kyteman).

* 'Alles over live: de Nederlandse Livemuziek Monitor', met Marjolein Kooijman, Pien Feith (foto), Martijn Mulder en Rob van der Zwaan

* Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) is één van de panelleden in 'How to build a family friendly music industry'.

* IMPALA’s Helen Smith zal de uitspraak van de RAAP-zaak bespreken

* De impact van COVID-19 op het festivalseizoen van 2022 wordt besproken met Marta Pallares (Primavera), Codruta Vulcu (ARTmania), Paul Reed (AIF), Christof Huber (Yourope) en Stephan Thanscheidt (FKP Scorpio).

* Freyja Lawson, Sakina Saouti, Malle Kaas en Kobi Ampoma spreken in het Omroep Zwart panel ‘Diversity in the backstage’.

* In samenwerking met de Erasmus Universiteit introduceert de conferentie ESNS Science; met panels over de veerkracht van mensen en bedrijven in de sector.

*‘Songmanager’ Merck Mercuriadis (foto) wordt geïnterviewd door Helienne Lindvall

* Urgenda-directeur en 'leading global thinker' Marjan Minnesma zal een keynote-toespraak houden.

Heather Shaw en Cortney Harding bespreken als over 'The Metaverse and what it means to your business'.

Een deel van de oorspronkelijk geplande panels en keynotes wordt verplaatst naar ESNS 2023, waaronder de keynote-interviews met Pavitt & Poneman van Sub Pop, Peter Weening (Vera), Matt Schwarz (DreamHaus) en André de Raaff. Ook de focus op Spanje wordt uitgesteld naar 2023 om een zo goed mogelijk aanbod te bieden op ESNS.

Meer informatie over het conferentie programma vindt je op esns.nl/conference

ETEP
De ETEP (European Talent Exchange Programme) was vóór corona god voor talloze festivaloptredens van Nederlandse en Belgische bands door heel Europa. In de festivalloze periode heeft Altin Gün nog het meest geprofiteerd met 4 festivals in 2021. Ook Blanks, Froukje, Donna Blue, Luwten en Nana Adjoa konden toch nog gebruik maken van ETEP.

 

Music Moves Europe Awards
Wie gaat dit jaar in de voetsporen treden van Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua Lipa, Rosalía, Meduza, Lous and the Yakuza, Inhaler en Alyona Alyona als winnaars van de Music Moves Europe Awards? Uit Nederland is Blanks genomineerd: vlotte, blije pop van de zanger met een Youtube-kanaal met meer dan een miljoen volgers. Meskerem Mees is de Belgische kandidaat, die op de vorige Eurosonic al indruk op ons maakte. Er liggen mooie geldprijzen klaar voor de winnaars die bekend gemaakt worden tijdens ESNS.


ESNS vindt plaats van 19 t/m 22 januari, te Groningen.
Registraties voor de conferentie zijn beschikbaar esns.nl/tickets

esns.nl

 

 

zoeken
zoeken