Popronde verplaatst editie 2020 naar begin 2021

Twee Poprondes in 2021  

Events 01-07-2020 09:43

Popronde 2020 wordt uitgesteld! Het grootste reizende festival van Nederland verplaatst de traditionele najaarstour naar begin 2021 vanwege de coronamaatregelen. Oorspronkelijk zou de Popronde vanaf 12 september 2020 plaatsvinden, maar is nu verschoven naar de periode 23 januari tot 4 april 2021. De Poprondetour trekt dan langs 41 steden, met dezelfde bands en artiesten die voor dit najaar al waren geselecteerd!. Het jaar 2021 kunnen we nu alvast hét Poprondejaar noemen, want de volgende Poprondetour, de reguliere editie van Popronde 2021 gaat onveranderd door in het najaar. Musicmaker is partner van Popronde.

‘Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren,’ aldus Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival. ‘In een poppodium of theater is het nog mogelijk om op afstand met dertig, veertig of zelfs honderd man naar een band te kijken, maar Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard. Voor zowel artiest als locatie is dat geen wenselijke situatie.’

De organisatie verwacht dat de anderhalve meter maatregel dit najaar nog altijd van kracht zal zijn, en heeft daarom besloten het festival in haar geheel te verplaatsen. Van den Ouweland: ‘de deadline voor het programmeren van een Popronde ligt zes weken voor aanvang van het festival in een stad. Hoewel Popronde pas in september zou beginnen kwamen de eerste deadlines al snel dichterbij. Naar aanleiding van de persconferentie van vorige week woensdag, waarin niet duidelijk werd dat de maatregelen werden versoepeld hebben we de knoop doorgehakt om het festival naar begin 2021 te verplaatsen.’

Op 28 november, de datum waarop normaal gesproken het afsluitende eindfeest van de Popronde stond gepland, vindt nu een pre-party in de Melkweg, Amsterdam plaats. Bezoekers kunnen dan alvast kennismaken met de nieuwe lichting talenten die van januari tot en met april langs 41 steden door het hele land zullen reizen.

Het verplaatsen van Popronde 2020 naar begin 2021 heeft geen gevolgen voor de reguliere editie, die in het najaar van 2021 plaatsvindt en start op zaterdag 11 september in thuisstad Nijmegen.

De deelnemende bands en artiesten in de aankomende Popronde vind je elders op Musicmaker.nl

Bekijk op Musicmaker.nl de videoreportage die we maakten van de editie 2019. 

Live after Popronde: Waar spelen de acts die eerder deelnamen aan Popronde nu? Check de agenda op de site van Popronde!  

 

zoeken
zoeken