aanmelden
Hammond Happening in de Melkweg Amsterdam
Met Orgel Vreten, Carlo de Wijs, Montis, Goudsmit & Directie en Arno Krijger
Events 31-01-2020 07:01
Op zondag 2 februari kun je naar Hammond Happening in de Melkweg! Musicmaker is partner van deze bijzondere avond met de vetste Hammond-bands en artiesten van dit moment. Grommende buizen, schreeuwende Leslies en de zoete geur van toonwiel-olie!

Hammond Happening
Zondag 2 februari, 
Melkweg Amsterdam
Zaal open: 19:30, Tickets € 20,15
Voor meer info & tickets, klik hier. 

Tijdschema van de twee zalen:
18:30 zaal open
19:00 Toine Thys Trio
20:00 Boye & Thijmen
20:30 Montis, Goudsmit & Directie
21:30 Carlo de Wijs - New Hammond Sound Project feat. Kypski
22:00 Orgel Vreten

Tickets & info: www.melkweg.nl/27872
Praktische info: www.melkweg.nl/praktischeinfo

Deze avond staat het Hammond-orgel centraal! Dit kolos van een instrument met de typerende sound van de ronddraaiende Leslie-speaker werd beroemd in de jaren ’60 en ’70 met artiesten als Booker T & The MG’s, Bob Dylan, Deep Purple en Bob Marley en is eigenlijk niet meer weg te denken uit de muziek van nu.

Nou ja, een perfecte Hammond-sound is tegenwoordig (gelukkig!) ook heel goed mogelijk met een digitale versie van de loodzware buizen-Hammond.
Dat zien we bijvoorbeeld bij ‘supertrio’ Montis, Goudsmit & Directie. Frank Montis haalt het onderste uit de kan op een digitaal ‘kloonwiel’-instrument, en daarmee weet dit trio dansbare, avontuurlijke en met superveel plezier gespeelde soul jazz neer te zetten. Montis Goudsmit en Directie brachten onlangs hun nieuwe album Taste Of Culture uit.

Orgel Vreten, het Hammondorgel-project van Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers (als opvolger van Robin Piso van DeWolff), gooit het over de analoge boeg. Centraal op het podium staan hier een oude Hammond M3 een een M100 tegenover elkaar. De degens worden gekruist en Orgel Vreten zet superdikke en zeer dansbare Hammondduels neer, ondersteund door drums en bas. Soms duikt daarbij zomaar de boomlange sousafonist Arno Bakker op om het feest naar een hoogtepunt te blazen.

Carlo de Wijs zoekt met zijn New Hammond Sound Project naar mogelijkheden om uit een oude Hammond B3 sounds te halen die uitvinder Laurens Hammond in zijn stoutste dromen niet had durven voorspellen. Carlo’s Modular Hammond is voorzien van midi en stuurt allerlei analoge effecten en synths aan, terwijl de kern de onverslaanbare Hammondsound blijft. Carlo zal met zijn eigen New Hammond Sound Project optreden met als gast de ongelooflijk virtuoze turntabelist Kypski. Tijdens Hammond Happening presenteert Carlo de Wijs ook een avondvullend programma rondom de Hammond met een talk en optredens van jong talent Boye Ingewersen (KAUW) & Thijmen Molema.


Carlo's gemodificeerde 'modular Hammond'

Tot slot kun je op Hammond Happening de Belgische jazzsaxofonist/basklarinettist Toine Thys met de Nederlandse Hammond-organist Arno Krijger horen. Toine is actief als bandleider (Overseas, Rackham, DERvISH), een veelgevraagd sessiemuzikant (Ben Monder, Reggie Washington, Jozef Dumoulin, Antoine Pierre’s URBEX, Andrew D’Angelo) en componist. Zijn nieuwste album The Optimist verscheen in januari 2019.

Hammond Happening
Zondag 2 februari, Melkweg Amsterdam
Zaal open: 19:30, Tickets € 20,15
Voor meer info & tickets, klik hier. 
www.melkweg.nl/hammondhappening