aanmelden
Lucas van Merwijk toegevoegd aan DrumDrieDaagse line-up
vr 16 - za 17 - zo 18 augustus in Musicon, Den Haag
Events 13-04-2019 08:12
We hadden al bekend gemaakt dat Camille Bigeault, Emmanuel Afriyie, Araumi Daiko en Cesar Zuiderwijk clinics en lessen geven op de DrumDrieDaagse, vr 16, za 17 en zo 18 augustus in Musicon Den Haag, alweer voor de 18e keer georganiseerd door Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant. We hebben nu een van de allerbeste drummers van Nederland, Lucas van Merwijk, toegevoegd aan de line-up. Daarnaast komen tal van topdrummers lessen geven, zoals Koen Herfst, Olaf Fase, Tim Koning, Rob Kramer, Mark Eeftens, Dennis Boxem, Fred Cohen, Gerben de Bruijn en Erk Willemsen. En ook is Sarah Lavinia Feenstra er weer, voor bandcoaching en de sessie-avond met haar band The Smart.

Schrijf je nu in! Er is plek voor 72 deelnemers. Van jong tot oud. Van beginner tot gevorderd! 
Klik hier voor het inschrijfformulier

De DrumDrieDaagse. Dat zijn drie dagen waarin je ongelooflijk veel zult opsteken, heel veel lol zult hebben met je mededeelnemers en docenten, en weer een jaar vooruit kunt met de oefeningen en ideeën die in die drie dagen op je afkomen.

Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier! De 72 deelnemers krijgen tijdens die drie dagen van 10.00-18.00 uur 2 clinics per dag en 5 groepslessen per dag (6 personen in elk groepje) en ‘s avonds zijn er ook activiteiten, zoals een concert en een sessieavond waaraan je mee kunt doen. Dus zeker als je nog niet eerder hebt meegedaan aan de DrumDrieDaagse, grijp je kans!

We gaan natuurlijk weer een heel mooi programma bieden. Dit zijn de drummers die clinics en/of lessen komen geven:

 • Camille Bigeault (Jenifer, Frankrijk)
 • Lucas van Merwijk (Drums United, Cubop City Big Band e.v.a.)
 • Emmanuel Afriyie (Kenny B, Arp Frique)
 • Araumi Daiko (Japanse drums)
 • Cesar Zuiderwijk (Golden Earring, Music Station)
 • Koen Herfst (The Cords, Armin van Buuren, e.v.a.)
 • Olaf Fase (Slagerij Van Kampen e.v.a.)
 • Tim Koning (Leif de Leeuw Band)
 • Mark Eeftens (Drumschool Mark Eeftens, Redacteur Slagwerkkrant) 
 • Fred Cohen (The Amsterdam Blues Company, Muziekpakhuis)
 • Rob Kramer (Kramers' Muziekschool)
 • Dennis Boxem (Muziekschool Hoeksche Waard, Redactuer Slagwerkkrant)
 • Gerben de Bruijn (Freelance drummer)
 • Erk Willemsen (Uitgever Slagwerkkrant)
 • The Smart ft Sarah Lavinia Feenstra (bandcoaching & sessie)

Camille Bigeault  
Ze is de nieuwe drum-ster aan het firmament in Frankrijk, en inmiddels ook op alle internationale slagwerkpodia te zien geweest. Ze werd ontdekt op Youtube (check haar video’s) en heeft haar expertise uitgebouwd op het gebied van polyritmes. De clinic en lessen van Camille Bigeault worden mede mogelijk gemaakt door Tama drums en Meinl cymbals.

Lucas van Merwijk
Door de wol geverfd in alle stijlen, met extra expertise in ‘world drums’; zie zijn lesboek World Beat. In dat andere boek van hem, Advanced Coordination gaat hij meer in op het onafhankelijk leren spelen. Zijn jarenlange ervaring als conservatoriumdocent en als veelgevraagd clinician in China maakt hem de ideale drumleraar voor de DrumDrieDaagse. Je hebt hem vast eens zien spelen met Nueva Manteca, Cubop City Big Band of Drums United. Let ook op zijn solo-cd Climate Change die 8 mei uit gaat komen. 

Araumi Daiko 
Taiko drums uit Japan; daar heeft deze groep zich op toegelegd, en de kunst van dat Japanse drummen gaat Karin Robberecht overbrengen op de deelnemers aan de DrumDrieDaagse. Araumi Daiko is gevestigd in Antwerpen en deed in september met verve mee aan Four Horizons - 2000 drummers aan zee. Ze zijn een veelgevraagde groep voor concerten en grote evenementen.

Emmanuel Afriyie
Opeens was hij er, en hij zal niet gauw uit het zicht verdwijnen. We leerden Emmanuel Afriyie kennen door zijn drumspel bij de band Arp Frique, zagen hem zegevieren op Herfstfest in oktober en onlangs speelde hij de sterren van de hemel bij Kenny B op Noorderslag. Hij heeft een kranige stijl die tegelijk stevig en soepel is, met veel lekkere hihatpatroontjes. Opvallend is hoe in alle chops en tricks die hij doet altijd de beat ongenaakbaar doorloopt.

Cesar Zuiderwijk 
Als altijd doet Cesar Zuiderwijk, initiatiefnemer van de DrumDrieDaagse, organisator samen met Slagwerkkrant, en natuurlijk drummer van Golden Earring, de slotclinic op de zondag van de DrumDrieDaagse. De dagen daaraan voorafgaand geeft hij lessen aan de privégroepjes.


INSCHRIJVEN! 
Schrijf je nu in! Ga naar www.drumdriedaagse.nl

De deelnameprijs voor de 3 dagen, inclusief het bijwonen van 6 clinics en 15 lessen in privégroepjes van 6 personen, gegeven door een 16-tal docenten, 3 lunches en 3 consumpties per dag is € 265,-. De factuur wordt in mei verzonden.

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Tama, Meinl, Zildjian, Pearl, Roland, en Keymusic.

augustus: vr-za-zo 16-17-18, Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag

www.drumdriedaagse.nl