aanmelden
Drumworld Festival Ittervoort op 8 september 2018
Waanzinnig programma bij Adams Drumworld in Ittervoort
Events 01-09-2018 09:09
Voor de vaste bezoeker van het Drumworld Festival is het even wennen. Dit jaar vindt het festival voor het eerst plaats op zaterdag in plaats van zondag. Verder is het als vanouds: een schitterende, afwisselende line-up, met zowel clinics als miniconcerten van Benny Greb, Tom Brechtlein, Rashid Williams, Matt Garstka, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Collin Leijenaar, John Engels en Damian de Weerd.
Komende zaterdag 8 september 2018, van 10.30-20.00 uur! Bekijk hier het tijdschema!


Midden op de dag zal de Slagwerkkrant-redactie op het podium de Slagwerkkrant Poll Awards uitreiken, onder meer aan Jimmy van den Nieuwenhuizen, die dit jaar gekozen is door lezers van Slagwerkkrant tot Drummer’s Drummer Benelux van het jaar!

Voor het eerst in de 14-jarige historie zal het Drumworld Festival niet op de zondag maar op de zaterdag plaatsvinden. Zaterdag 8 september mag in je agenda gaan prijken!

De speciale reden voor deze move is dat alle drummers van Nederland dan op zaterdag het Drumworld Festival kunnen bijwonen en op zondag beschikbaar zijn om mee te doen aan het grote Four Horizons-project van Cesar Zuiderwijk (klik hier voor informatie).

Tickets voor het Drumworld festival à € 10,- zijn te bestellen via deze link

De volgende drummers zullen op het Slagwerkkrant Podium staan bij Adams Drumworld in Ittervoort, tijdens het Drumworld Festival 2018:

Benny Greb, Matt Garstka, Rashid Williams, Tom Brechtlein, Collin Leijenaar, Damian de Weerd, John Engels trio, Jimmy van den Nieuwenhuizen & Band

Tickets à € 10,- zijn te bestellen via deze link


TIJDSCHEMA
Drumworld Festival
Adams Drumworld, Ittervoort
10.30-20.00 uur

10:30 - 11:00 DAMIAN DE WEERD
11:15 - 11:45 JOHN ENGELS TRIO
12:15 - 13:00 MATT GARTSKA & GITARIST
13:30 - 14:15 JIMMY VAN DEN NIEUWENHUIZEN & BAND
14:30 - 14:45 UITREIKING SLAGWERKKRANT POLL AWARDS
15:00 - 15:45 TOM BRECHTLEIN
16:15 - 17:00 COLLIN LEIJENAAR
17:30 - 18:15 RASHID WILLIAMS
19:00 - 20:00 BENNY GREB

Kaz Rodriguez stond oorspronkelijk ook nog in de line up van het Drumworld Festival. Hij heeft moeten afzeggen omdat hem plotseling een grote internationale tournee werd aangeboden. Dat maakte de weg vrij voor Matt Garstka, die we meteen bereid vonden om in te springen!


Tom Brechtlein
Hij is de onbetwiste kampioen van de shufflegroove. Ooit zagen we hem tijdens een sessie de drums overnemen, en werkelijk binnen de seconde klonk álles anders. Wat een waanzinnige groovepower heeft die man. Bekend geworden met Chick Corea; gespeeld met Wayne Shorter, Al DiMeola en vele anderen!

Hij doet een clinic op het festival en in de dagen voorafgaand, 6 ren 7 september kun je een masterclass bij hem volgen (max. 15 personen).
Klik hier voor informatie


Benny Greb
Toen Benny Greb zo’n dertien jaar geleden zijn eerste clinics gaf, was al snel duidelijk dat hij iets bijzonders in z’n mars had. Zijn fabelachtige techniek stond vrijwel op gelijke hoogte met zijn bijzonder muzikale gehoor, en die combinatie zorgde er al snel voor dat hij een van de meest gevraagde clinicians ter wereld werd. Zijn les-dvd’s The Language Of Drumming en The Art & Science Of Groove werden dan ook meteen bestsellers. Benny Greb is ook actief met zijn band Moving Parts, en onlangs bracht hij zijn tweede cd onder eigen naam uit, Grebfruit 2. Het is een waanzinnig album, waarop hij alle instrumenten zelf speelt, inclusief veel zelf gezongen koortjes. Naast dat hij een van de allerbeste drummers ter wereld is van dit moment, is hij dus ook een multitalent.

Rashid Williams
Op het Drumworld Festival mag een epigoon van het gospel drummen anno 2018 natuurlijk niet ontbreken. Rashid Williams is de geweldig groovende drummer van John Legend, met een indrukwekkend cv bij artiesten als N.E.R.D., Jill Scott, JCole, Alicia Keys, Diddy Dirty Money, Eric Roberson en Cirque du Soleil. 
Als een rechtgeaard gospeldrummer barst Rashid Williams van de chops. Maar als je acht jaar John Legend van de live drumgrooves voorziet, dan moet je natuurlijk ook in staat zijn die virtuositeit binnen te houden. Williams is daar een meester in. Als je hem soepel over z’n set ziet gaan, hoor je grote dynamiek en muzikaliteit. Hij is scherp als een scheermes. En heeft een briljante sound.

Matt Garstka

Gevierd als de virtuoze drummer van Animals as Leaders en sinds 2014 op de kaart als een van de beste drummer's drummers ter wereld. Verwacht een inspirerende, keihard groovende clinic, boordevol chops. Matt neemt een gitarist mee, dus je zal een indrukwekkend duo aantreffen op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld.
Matt Garstka weet met gemak en power baanbrekende overgangen, maat- en tempowisselingen aan elkaar te timmeren. 
Lees ook het aparte artikel over hem op Slagwerkkrant.nl - klik hier.


John Engels Trio
Dat John Engels (82) onvermoeibaar is, wisten we al, natuurlijk. Dit jaar zit de vaderlandse jazztrots maar liefst 65 jaar in het vak, en tourt hij het hele jaar door door het hele land om concerten te geven. Zo ook zaterdag 8 september in Ittervoort, met zijn eigen trio! We zien er naar uit! 

Collin Leijenaar
‘The Dutch Portnoy’, werd hij wel genoemd in zijn tijd als drummer bij prog-muzikant Neal Morse. Inmiddels is Collin Leijenaar een gerenommeerde naam in de wereld van de prog en symfo, en zit hij onder meer achter de kit bij vaderlandse symfo-grootheid Kayak en zijn eigen band Dilemma. Daarnaast is Leijenaar eigenaar van de Novae popschool in Ede. 


Jimmy van den Nieuwenhuizen & Band

Al jarenlang is hij de drummer bij Van Velzen, maar ook bij tal van andere projecten. Lees de columns van zijn hand in Slagwerkkrant. Hij komt naar het Drumworld Festival met een speciaal samengestelde band, en zal zorgen voor een geweldig intermezzo tijdens deze dag. (foto Jan Kloosterboer)


Damian de Weerd
Op het Drumworld Festival 2017 won hij de Finale van Drumtalent 2017, georganiseerd door Adams en Slagwerkkrant. Daarom staat hij nu als speciale act op het Drumworld Festival 2018!

 

Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau
zaterdag 8 september, 11.00-18.30 uur, Adams Drumworld, Ittervoort

Tickets à € 10,- zijn te bestellen via deze link

Voor de masterclasses met Tom Brechtlein op 6 en 7 september kun je ook via die site tickets bestellen. Klik hier