aanmelden
Verslag Indiefair
Muzikantendag voor indie-artiesten
Events 21-02-2018 15:48
Nu de Muzikantendag On Tour (voorlopig) niet meer bestaat, heeft Indieplant het boeltje opgepakt en is het plan om jaarlijks een Indiefair te organiseren: een muzikantendag voor indie-artiesten op steeds een andere locatie. De eerste editie vond plaats op zaterdag 27 januari in poppodium P60, Amstelveen. Musicmaker was erbij!

Als muzikant met serieuze ambities is het soms lastig om je weg te vinden in de best wel complexe muziekindustrie. Zeker als je zoveel mogelijk DIY (do it yourself) wilt doen. Naast het maken en opnemen van je eigen muziek moet je immers aan alles denken en je bezig houden met zaken als auteursrechten, management en boekin
gen. Nu zijn er verschillende mogelijkheden om je in te lichten en de Indiefair is het nieuwste evenement waarbij je professionals ui de muziekindustrie direct om raad kunt vragen, waar je informatieve seminars kunt volgen, en waar er ruimte is om met medemuzikanten in gesprek te gaan om ervaringen te delen en zo elkaar te helpen.

SEMINARS EN WORKSHOPS
Zo waren er tijdens deze allereerste editie van Indiefair seminars over de onderwerpen: management, marketing, A&R en gaf metalband Martyr tips over toeren in Japan (‘alles gaat daar heel strak op tijd en volgens planning, dus zorg dat je je daar aan ho
udt’). Tijdens diverse workshops over beatboxing, songwriting (met Romy Dya die onlangs samenwerkte met Martin Garrix en David Guetta) en home recording werden er praktische tips gegeven.

BAND BATTLE
Gedurende de dag waren er door het complete, gelaagde poppodium ook live-optredens van uiteenlopende acts. Vriendschappelijke ‘battles’ tussen rappers, drummers (met beatboxer William Hummel) en bands zorgden voor de nodige livemuziek. Maddy Moreah met frontvrouw Madeleine Ruijter werd door de jury als best act verkozen. De band won dankzij ‘een fijne zachte soul- en jazz-sound’, ‘goede instrumentbeheersing’ en ‘zeer volwaardige liedjes’ een uitgebreid lidmaatschap bij Indieplant, promotie op PinguinRadio en een jaarabonnement op Musicmaker.

INDIEPLANT
De Indiefair wordt georganiseerd door Indieplant, een platform dat muzikanten ondersteunt bij het managen en ontwikkelen van hun act. Dit doen ze onder meer met een eigen ‘academy’, managementsupport, muziekdistributie, een opnamestudio en meer. Indieplant wil met de Indiefair een groot evenement opzetten voor en door muzikanten. Wanneer en waar de volgende editie plaatsvindt is nog niet bekend. Houd onze website en die van de organisatie in de gaten.

www.indiefair.nlwww.indieplant.nl