Hammond Happening in de Melkweg op 7 jan 2018

met Bl3nder, Wild, Sven Hammond, Funky Organizers, The Gwoof en Kauw

Events 01-01-2018 07:01

De Hammond heeft de laatste jaren een gigantische comeback gemaakt in de popmuziek. In samenwerking met Musicmaker viert poppodium de Melkweg in Amsterdam dit op zondag 7 januari 2018 met een heuse Hammond Happening. Verwacht optredens van Sven Hammond, Bl3nder, Kauw, The Gwoof, Wild en Funky Organizers!
Check hier het blokkenschema en bestel je ticket. Inclusief warming-up video's en Hammond History Spotify playlist.

▬▬ PROGRAMMA ▬▬
Sven Hammond
BL3NDER (met Def P en toetsenist Bas van Lier)
The Gwoof (met Rudeboy)
KAUW
Funky Organizers
WILD organ & drums

Presented by Musicmaker

▬▬ TICKETS ▬▬
Tickets en meer info: https://bit.ly/hammondtix

Blokkenschema: 

Het Hammond-orgel centraal! Dit kolos van een instrument met de typerende sound van de ronddraaiende Leslie-speaker werd beroemd in de jaren ’60 en ’70 met artiesten als Booker T & The MG’s, Bob Dylan, Deep Purple en Bob Marley en is eigenlijk niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. Op deze avond kan je door het gebouw zwerven en genieten van optredens met schreeuwende Hammonds. In de Cinema draaien we leuke orgel-clips!

80 jaar
Al meer dan 80 jaar geleden werd het eerste Hammond-orgel gebouwd. Via het theater, de kerk en de jazz kwam de Hammond in de jaren zestig in de popmuziek terecht. Bij legendarische bands als Booker T & The MG’s, The Meters en Deep Purple speelde de Hammond een hoofdrol, maar in praktisch elke soul-, rock- en funkklassieker hoor je een Hammond.

Luister hier naar de Spotify playlist waarin de rijke historie van de Hammond naar voren komt, van Booker T. tot Cory Henry!

In de jaren tachtig werd de Hammond tijdelijk verdrongen door de synthesizer, maar de sound is te mooi om te verdwijnen en de laatste jaren zie je ze weer overal. En terecht! Niets tipt aaan de gorgelende sound van deze houten kolos, gecombineerd met de magische sound van een ronddraaiende leslie-speaker. 

Hammond Happening
De Melkweg in Amsterdam organiseert daarom op zondag 7 januari de Hammond Happening. Op deze avond kun je door het hele gebouw zwerven en genieten van optredens met schreeuwende Hammonds van Sven Hammond, Bl3nder (met Def P en toetsenist Bas van Lier), The Gwoof (met Rudeboy), Funky Organizers, Wild en Kauw. In de Melkwegbioscoop Cinema worden gave orgel-clips gedraaid en ja: je kan zelf ook even op een echte Hammond spelen! 

Klik hier voor het Facebook Event


Sven Hammond is een band die zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Aan de basis van de carrière van toetsenist en bandleider Sven Figee staat het Hammond-orgel, maar in de afgelopen paar jaar is het vijftal gevormd tot een oerdegelijke popband, wars van trends en conventies. Rock, soul, blues, het klinkt altijd vertrouwd, maar verveelt nooit!


Bl3nder
staat voor het Bas van Lier Trio ‘n Die Ene Rapper en brengt een unieke blend van dampende jazz, de vloeiende raps van Def P en allerlei invloeden uit soul en funk. Ruw, rauw en ranzig! Def P, Bas van Lier, Dj Daan, Jerome Hol en Erik Kooger gaan ertegenaan zondag 7 januari!

 
The Gwoof mixt de tomeloze energie en ratelende vocalen van Rudeboy (Urban Dance Squad), met de hoekige grooves, vette bassen en imponerende orgel-lijnen van drummer Boudewijn Bauw en toetsenist Sander Bos. Rock, funk, hiphop en punk, het komt allemaal langs in dit explosieve trio. 

 
Kauw is een jong Amsterdams trio met toetsen, bas en drums dat begon met psychedelische funkrock, maar tegenwoordig live house maakt met een frisse, dansbare sound. Ze stonden al op Pitch en Wicked Jazz en speelden onlangs twee shows op ADE. Funky Organizers bestaat uit zeven piepjonge muzikanten en deelde al het podium met Hans Dulfer en Earth, Wind & Fire. Verwacht energie, urban funk en dikke grooves!

Wild Organ & Drums is een tweekoppige band met toetsenist Hans de Wild en drummer Peter Weissink. Ze spelen energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance.Datum: zondag 7 januari 2018, vanaf 19:30
Tickets:€ 16,50
Meer info: www.melkweg.nl

zoeken
zoeken