aanmelden
UITVERKOCHT! Drumworld Festival 10 september in Ittervoort
Topprogramma op Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld
Events 09-09-2017 15:09
Dat wordt weer een geweldige dag daar bij Adams Drumworld in Ittervoort, zondag 10 september. Het Drumworld Festival presenteert een schitterende line-up op het Slagwerkkrant Podium. De dagen voorafgaand aan het festival doen Simon Phillips en Anika Nilles een serie masterclasses, na het festival doet Thomas Lang nog twee dagen masterclasses.

Het festival is inmiddels in de voorverkoop uitverkocht. Aan de kassa, die zondag 10 september 2017 om 10.00 uur open gaat zijn nog een 100-tal kaarten beschikbaar. Be early!Het tijdschema van het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort op zondag 10 september ziet er als volgt uit: 

10.30 uur Martin Frosch
11.30 uur Anika Nilles
13.00 uur Will Kennedy
14.00 uur Finale Drumtalent 2017
15.00 uur Thomas Lang
16.00 uur Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
17.00 uur Wim de Vries Trio
17.45 uur Bekendmaking winnaar Drumtalent 2017
18.00 uur Simon Phillips

Tickets à € 10,- via www.drumworldfestival.nl

Lees hier alles over het programma:

Simon Phillips
Hij hoort simpelweg bij de beste en meest aansprekende drummers van de wereld, met speelervaringen bij de groten ter aarde: The Who, Toto en vele anderen. Dat bewees hij bovendien diverse keren in Nederland en België met uitverkochte clinics en geweldige performances tijdens bijvoorbeeld het Big Bang festival. De laatste jaren is Simon Phillips regelmatig te zien met het fantastische Hiromi Trio en zijn eigen band Protocol.

Thomas Lang
Toen hij een kleine vijftien jaar geleden doorbrak als clinicdrummer luidde hij de opkomst van een nieuwe lichting superdrummers in. Thomas Lang verlegde de grenzen van de drumtechniek. Ongelooflijke onafhankelijkheid, razendsnel handen- en voetenwerk, en zelfs bij het meest heftige spierballenvertoon nog een muzikale ondertoon. Thomas Lang kan álles, en doet dat ook.Will Kennedy
Een fijnere groove bestaat er niet. Dat kun je gerust zeggen over de onweerstaanbare swing van Will Kennedy. Dat kan een shuffle feel zijn, een straight feel, een ballad, of een hectisch snel nummer; hij speelt het allemaal met een enorme rust gepaard met kracht. Ja, dat is een tegenstelling, maar het is precies wat je ervaart als je Kennedy hoort en ziet spelen. Hij is sinds 1990 met tussenpozen de drummer van de vermaarde Amerikaanse jazzfusionformatie The Yellowjackets, en een van de sympathiekste muzikanten die we kennen.

Anika Nilles
Ze dankt haar bekendheid aan Youtube, maar wie daar haar drumvideo’s bekijkt, weet ook dat ze heel veel meer is dan een Youtube-ster. Anika Nilles heeft een prachtige open groove, vol klaterende fills en spectaculaire breaks, maar boven alles ongelooflijk muzikaal drumwerk.

Wim de Vries Trio
Wim de Vries is de helft van het vermaarde drumduo Drumbassadors, waarin hij samen met René Creemers de meest bijzondere slagwerkmuziek maakt. Maar Wim de Vries is ook een veelgevraagd jazzdrummer in diverse formaties. Ook heeft hij zijn eigen groep, het Wim de Vries Trio. Daar staat hij mee op het Drumworld Festival, zondag 10 september.

Martin Frosch
Hij is drummer bij musicals The Lion King en Soldaat van Oranje. Samen met percussionist Sherwin Kirindongo zal hij enkele stukken uit deze musicals laten horen.

Finale Drumtalent 2017
In juni vinden de Halve Finales plaatsen van de contest Drumtalent 2017 voor drummers tot en met 18 jaar. Met de Finale – drie finalisten strijden om de titel Drumtalent 2017 – wordt op 10 september het Drumworld Festival geopend.
Bjorn Knoops
Emile Delarue
Damian de Weerd

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Lezers van Slagwerkkrant en bezoekers van Slagwerkkrant.nl gaan de komende twee maanden bepalen wie de Slagwerkkrant Poll Awards 2017 gaan krijgen. De uitreiking vindt plaats op het Drumworld Festival. Stem mee in de poll. Klik hier

Tickets à € 10,- via www.drumworldfestival.nl

 

Masterclasses Simon Phillips, Anika Nilles  en Thomas Lang
Voorafgaand aan het Drumworld Festival kun je masterclasses volgen van Simon Phillips (van 6 tot en met 9 september) en Anika Nilles (9 september). Na het festival doet Thomas Lang twee dagen masterclasses.

Simon Phillips doet maar liefst vier dagen masterclasses, en voor sommige dagen is de inschrijving nog open. Dus kijk op de site van Adams Drumworld of je nog kunt inpikken!

Met maximaal 15 m/v een masterclass bijwonen van een van de beste drummers ooit! Laat die kans niet schieten!
Het worden vier unieke masterclasses van Simon Phillips!

 • Woensdagavond 6 september, 17.30-22.30 uur
 • Donderdagavond 7 september, 17.30-22.30 uur
 • Vrijdagavond 8 september, 17.30-22.30 uur
 • Zaterdag 9 september, 10.15-16.00 uur

Tickets via www.drumworldfestival.nl

De masterclass van Anika Nilles is inmiddels geheel uitverkocht.

 • Zaterdag 9 september, 13.00-17.00 uur                          


  Thomas Lang masterclasses 
  • maandag 11 september, 18.00-21.45 uur
  • dinsdag 12 september, 18.00-21.45 uur

  De kosten voor de Thomas Lang masterclasses met maximaal 20 deelnemers bedragen € 150,- 

  Tickets voor de masterclasses via www.drumworldfestival.nl