NAMM 2024: Tech21 NYC's SansAmp XB Driver

Het ultieme product van Tech21!

Merknieuws 26-01-2024 11:50

Fly Rigs, SansAmps en natuurlijk de diverse VT Bass-modellen. Veel bassisten hebben een product van Tech21 NYC op hun pedalenbord en volgens het merk is de XB Driver het ultieme product en het resultaat van 30 jaar baskennis (niet te verwarren met de toetsenist van Blof, Bas Kennis).

Volgens SansAmp heeft de XB Driver het beste van de SansAmp Bass Driver DI, de Para Driver DI, de QStrip en de dUg Pinnick Ultra Bass 1000 aan boord en de geluiden gaan van traditioneel naar duivels.

Het analoge apparaat bevat 15 knoppen, drie schakelaars, vele in en uitgangen en het is onder meer een dual-amp, een bi-amp, een DI en meer. Toch werkt alles intuïtief en makkelijk en volgens het merk heb je dan ook geen technische, universitaire studio nodig om het te bedienen. Zo heb je cleane en overstuurde kanalen, die ook weer mengbaar zijn. Qua geluiden keek het merk niet alleen naar dUg Pinnick, maar ook naar Geddy lee, John Entwistle en Chris Squire: allemaal meesters in vuige basgeluiden. 

Naast de kanalen met uitgebreide toonregeling en filters is er een zeer uitgebreide ingebouwde speaker/cab-simulatie. Ook analoog. Uiteindelijk kam je de XB Driver dus op vier manieren gebruiken: 
- Als effect met een versterker
- Als voorversterker
- Om direct naar de tafel te gaan (handig met in-ears)
- Om mee op te nemen

Hieronder zie je een video en via deze link lees je veel en veel meer over het apparaat. 

zoeken
zoeken