Fender John 5 Telecaster

Wit-rode Ghost

Merknieuws 24-05-2023 12:31

Fender's John 5 Ghost Telecaster is er eindelijk, compleet met killswitch, DiMarzio humbuckers en een spiegelende slagplaat.


De John 5 Telecaster is een opvallende verschijning met zijn hoogglans Arctic White body en kop en zijn volledig witte toets en hals. Aan deze kleur dankt de gitaar zijn naam: Ghost. Accenten zijn er in rood voor de topkam, stemmechaniekringen, schakelaars, regelaar, humbuckers, binding en positiestippen aan de zijkant van de hals. Het laatste opvallende detail is de spiegelende slagplaat, die met het regelpaneel uit een stuk bestaat, een speciaal verzoek van John 5 zodat er geen randje is waar hij last van kan hebben als hij met plectrum aanslaat. 

John 5 zegt over de gitaar: "Ik heb mijn hele leven Telecasters bespeeld en het mofgen ontwerpen van mijn eigen Telecasters is een droom die uitkomt. Toen het op het ontwerp aankwam, werd ik geïnspireerd door enkele van Fender's eerdere samenwerkingen, maar tegelijk zocht ik naar een model dat zowel visueel verbluffend is als comfortabel om te spelen. Fender hielp me een Telecaster te ontwerpen die anders is dan alle andere op de markt en de makkelijk te bespelen volledig witte toets en de unieke slagplaat zijn daar het bewijs van."

John 5 speelt veel stijlen op zijn Telecaster en heeft afgezien van het vernieuwende uiterlijk gekozen voor traditionele specificaties. Zo vinden we een body van elzenhouten, een esdoorn hals met een toetsradius van 9,5 inch en 22 smalle hoge frets. Er zijn geen ergonomische aanpassingen zoals contouren op de body of onderste cutaway of een afgeschuinde hiel.

De Ghost Telecaster is binnenkort beschikbaar en wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage. 

Meer informatie vind je op de site van Fender.

zoeken
zoeken