NAMM 2023 beursnieuws: IK Multimedia AXE I/O One

Betaalbare gitaarinterface biedt veel mogelijkheden om je geluid vorm te geven.

Merknieuws 14-04-2023 12:48

IK Multimedia’s AXE-serie audio-interfaces heeft - een aanwijzing zit in de naam - altijd gitaristen en bassisten in gedachte gehad. Deze reeks wordt nu uitgebreid met de betaalbare AXE I/O One 1-in/3-uit interface die die veel levert veel van waar de AXE-serie om bekend staat: eenvoudig opnemen, toonvorming en een snelle workflow.

Je gitaarsignaal begint bij de Z-TONE impedantieregelaar, die de toonvorming meteen in gang zet. Hiermee kun je de ingangsimpedantie van je gitaar of bas veranderen van strak en scherp naar warm en zacht. Met een klasse A JFET-regelaar kun je buizenwarmte toevoegen.

De in- en uitgangen zijn voorzien van een Amp out-optie, zodat je je bestaande versterkers kunt aansluiten en mixen, of gewoon je bestaande gitaareffecten kunt gebruiken op een droog opgenomen signaal.

Maar er is ook software - het is tenslotte IK - en het is een grote bundel extra's. Je krijgt AmpliTube 5 SE met 80 virtuele apparaten (pedalen, effecten, versterkers, cabs en meer). Ondertussen duik je dankzij TONEX SE in de nieuwe wereld van AI-modeling, waarin elke echte gitaarrig gemodeld kan worden. Voeg daarbij 6000 AmpliTube presets en 10.000 TONEX toonmodellen en er valt heel wat te ontdekken in dit virtuele rijk.

De AXE I/O ONE wordt gevoed via USB-C  en beschikt ook over MIDI I/O, een XLR-microfooningang, een klasse A microfoonvoorversterker en opnemen (tot) 192kHz.

Meer info:
IK Multimedia
Pro Audio Connect

zoeken
zoeken