NAMM 2023 beursnieuws - Squier Sonic Series

Squier gaat de strijd aan.

Merknieuws 14-04-2023 12:25

Als je een betaalbare P of J zoekt, kan je tegenwoordig bij veel merken terecht. Van Eko tot Sire tot SX tot... Squier merkt dit ook en het was tijd om de basismodellen op te frissen en te verbeteren.

Squier - het goedkope broertje van Fender - is niet altijd goedkoop meer. Diverse bassen zitten rond de 500 euro, maar dat zijn dan ook zeer goede modellen. Begin je net en zoek je een instapper, dan kan je voor rond de 200 euro bij veel merken terecht. Dat zag Fender/Squier ook en het was dus tijd om de Bullet-serie iets op te frissen.

Voordat we verder gaan: eigen smokkelen we een beetje. Enkele grote merken, zoals Fender en Gibson, zijn niet op de NAMM aanwezig, maar natuurlijk is dit een mooie periode om nieuws aan te kondigen en we scharen het daarom onder ons NAMM-nieuws. 

De opvolger van de Bullet-serie heet Sonic en we vinden daarin twee modellen: de Precision Bass en de Bronco Bass. Over de P hoeven we je niks meer te vertellen, maar de oerbas is nu leverbaar in California Blue, sunburst en zwart. Afhankelijk van de kleur wordt de P geleverd met esdoorn of laurier toets.Bij de shortscale bronco zien we de verschillen met de voorganger wat duidelijker. De Bullet-versie was alleen met esdoorn toets leverbaar en nu zien we een laurier-toets op de zwarte. De vorige versie had twee brugzadels (zoals de allereerste P en de Musicmaster). Puristen vinden dat leuk, maar afstellen is wat lastiger. De Bronco heeft nu dus een brug met vier zadels gekregen. Naast zwart en wit zien we een mooie Tahitian Coral.

De bassen zitten nog steeds rond de 200 euro en zijn ook erg leuk om te 'modden'. Zo kreeg de Bronco van uw hoofdredacteur een paisley-slagplaat en hij denkt nog over een ander element:
 

 

zoeken
zoeken