NAMM 2023 beursnieuws - Dingwall Rio Dream Bass

Signature bas voor Duran Duran bassist.

Merknieuws 13-04-2023 10:18

Fans van Duran Duran, John Taylor heeft eindelijk zijn eigen bas! Maar er is ook verdrietig nieuws...

Het was al aangekondigt maar nu is ie er: De Dingwall John Taylor Signature! De fans zullen de looks herkennen van het 'Rio' album uit 1982 en de bas zelf klinkt net zo goed. "John Taylor's manier van spelen klinkt precies zoals ik wil dat de bas klinkt in de mix" aldus CEO en oprichter Sheldon Dingwall. "Zijn partijen hebben een combinatie van energie en elegantie en had was ontzettend leuk om aan dit project te werken, we hebben zeker iets unieks gemaakt."

Dit model is gebaseerd op de Dingwall NG3 die hij gebruikte tijdens de opnames van het album 'Future Past' met enige aanpassingen. De bas is voorzien van drie neodymium elementen met een voorversterker die is ontworpen in samenwerking met Rupert Neve Designs, vooral bekend van high-end studio apparatuur. Met deze bas haal je die Neve kwaliteit in huis: "Dit project was een unieke kans voor ons vanuit een technisch perspectief" aldus Josh Thomas van Rupert Neve Designs. "We moesten onze kennis van design combineren met eq tonen controls specifiek voor dit project en in het bijzonder het vastleggen van John Taylor's toon".

De bas is verkrijgbaar (en helaas alweer uitverkocht) in een gelimiteerde oplage van 82 stuks in Cranberry Pearl (Rio model), met een hoes, snaren, Hipshot Drop D Xtender en het 'Rio Eye' inlegwerk bij de 12e fret.

De Rio Dream Bass komt later in nog drie andere kleuren: Black, Vintage White en Seafoam, de prijs is $3365.

Website Dingwallzoeken
zoeken