Yamaha CK

Stagekeyboards voor de massa

Merknieuws 15-03-2023 09:40

Mooi en aardig al die hi-tech exotische synths en analoge revivals, maar voor veel keyboardspelers gaat het vooral om piano’s, orgels en klanken als blazers, strings en basale synthsounds. Yamaha heeft daarvoor nu de CK keyboards.

Er zijn twee modellen, de CK88 en CK61, waarbij het getal het aantal toetsen aangeeft, 88 Graded Hammer Action toetsen of 61 lichtspelende exemplaren. De eigenschappen zijn een mix van de CP en CY-serie, maar met line- en microfooningang, ingebouwde speakers en de mogelijkheid van batterijvoeding ; adequaat voor zowat elke situatie van live tot studio. Met een gewicht van 13 en 5,6 kg is vervoeren ook geen probleem

 

Soundwise krijg je akoestische en elektrische piano, strijkers, orgels, keyboards, blazers, en synths, waarbij je kunt layeren, of het keyboard drievoudig splitten. Zo’n split kan zelfstandig afgeregeld worden en heeft zijn eigen fx-sectie. Het geheel komt dan in de master fx afdeling met reverb, delay, eq, maar ook resonerende filters, chorus en distortion. Verder is er een ingebouwde midi- en audio interface en bluetooth input.

In combinatie met flink wat helder gelabelde knoppen – waaronder drawbar-faders - in een overzichtelijke lay-out, zorgt dat voor een flexibel, helder en toegankelijk instrument.

De CK88 kost € 1666,-, de CK88 heeft een adviesprijs van € 1071,-

Meer informatie

 

zoeken
zoeken