Nieuwe serie travel gitaren van Lâg - de Sauvage serie

In drie modellen: red cedar, spruce en pale brankowood

Merknieuws 20-02-2023 10:05

Het Franse Lâg Guitars heeft zijn nieuwste gitaar onthuld: de Sauvage Travel, 'Ontworpen voor de avonturier die een gitaar wil hebben voor alle seizoenen'. Er zullen drie nieuwe modellen beschikbaar zijn in de Sauvage Series.

'Overal optreden met deze compacte travel-ready staalsnarige akoestische gitaren', zegt Lâg Guitars in hun persbericht.

De Sauvage Travel Guitars zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout dat is afgewerkt met een nieuw ontwikkeld milieuvriendelijk lakproces om de impact op het milieu te minimaliseren. 
 
De Sauvage serie heeft het Lâg French Headstock ontwerp en een ruw gezaagde look op de zij- en achterkant die het karakter van de gitaar weerspiegelt: 'een stoere reiziger klaar voor avontuur'.

Het gebogen achterblad van de Sauvage Travel gitaar produceert een volle toon. Bij de gitaar wordt een robuuste, road-ready koffer geleverd.

De drie gitaren in de Sauvage Travel serie: 

RED CEDAR SAUVAGE TRAVEL RCS
Deze versie heeft een massief bovenblad van Canadees Red Cedar dat is voorzien van een ovale rozet met Wind Rose ontwerp. Afwerking is in zijdeglans. Ceder staat in de gitaarbouw bekend om zijn projectie en warme klankeigenschappen. Wat verder opvalt is de unieke ruw gezaagde body van Eucalyptus. SPRUCE SAUVAGE TRAVEL SPS
Kies je liever voor een gitaar met luide en heldere klank, dan is deze versie met een massief Canadees sparren bovenblad een goede keus. Ook deze is voorzien van de ovale rozet met Wind Rose ontwerp, de zijdeglans afwerking en unieke ruw gezaagde body van Eucalyptus.PALE BRANKOWOOD SAUVAGE TRAVEL PBS
Naast zijn unieke Eucalyptus ruw gezaagde body, heeft deze Sauvage Travel PBS een massief bovenblad van Pale Brankowood, in zijdeglans afgewerkt. Pale Brankowood is afkomstig van een specifiek "tropicalization" proces, waardoor deze gitaar ongevoelig is voor temperatuurschommelingen en vochtigheid. Je gitaar kan dus reizen in alle breedtegraden.

BrankoWood is ecologisch hout, ontwikkeld door Branko Hermescee die in Nieuw-Zeeland begon met de aanplant van kortcyclische dennenbossen, die voldoen aan de eisen van de Forest Stewardship Council (FSC). Het hout wordt eerst gedroogd tot het slechts 10% vocht bevat en vervolgens in drukvaten geïmpregneerd met katalysatoren en pigmenten. Vervolgens wordt het hout nogmaals gedroogd om het vochtgehalte met 2 of 3% te verlagen, voordat het opnieuw onder druk wordt geïmpregneerd, ditmaal met natuurlijke hars. Het hout wordt dan samengeperst tot de dichtheid van sparrenhout voor Pale BrankoWood, palissander voor Brown BrankoWood of ebbenhout voor Black BrankoWood, om dezelfde akoestische eigenschappen als deze houtsoorten te verkrijgen.

Distributie Algam Benelux

zoeken
zoeken