Na 6 jaar weer helemaal fris: Nord Stage 4

De ‘best of’ van Nord populair onder giggende muzikanten

Merknieuws 17-02-2023 09:27

De populaire Nord Stage 3 was na zes jaar wel aan een update toe en die is er nu dan. Intern is er niks radicaals gebeurd met de Nord Stage 4, maar met een veel beter toetsenbord en een nieuw ontworpen effectsectie is de Nord Stage weer helemaal up to date. Oh… en ze zijn trouwens rood!

De Nord Stage zou je kunnen zien als een ‘best of’ van Nord, daarom is ie ook zo populair onder giggende muzikanten. Met toppiano’s, uitstekende orgels en een uiterst capabele synth kun je de meeste klussen wel aan.

In versie 4 heeft het overzichtelijke bedieningspaneel leds voor de twee layers en layer scene gekregen, de fx-sectie is stevig aangepakt en biedt nu een complete collectie voor elke layer en vooral het klavier is een flinke stap voorwaarts. Dat laatste manifesteert zich trouwens wel in het gewicht!

De uitgebreide pianosectie is uitgebreid met een verbeterde collectie vleugels, piano's en elektrische piano's en kan gebruikmaken van Dynamic Compression en Unison. Bij de orgels werden de drawbars voorzien van ledbars. In de afdeling synths is weinig veranderd, nog steeds 3 layers gebaseerd op de Nord Wave 2 maar het geheugen is wel verdubbeld naar 1Gb.

Er zijn 3 modellen:

* Stage 4 88 (€ 4900,-); heeft een gewogen 88 toetsen ‘triple sensor’ klavier met aftertouch

* Stage 4 77 (€ 4600,-); identiek maar een octaafje minder.

* Stage Compact (€ 4300,-); heeft een half-gewogen klavier met 73 waterfall toetsen.

Begin april moeten ze te koop zijn.

Meer informatie

zoeken
zoeken