aanmelden
Murphy Lab Collection van de Gibson Custom Shop
De volgende stap in kunstmatig verouderde gitaren
Merknieuws 07-04-2021 15:07
Vintage gitaren hebben op veel gitaristen een grote aantrekkingskracht. Maar vaak zijn ze, als ze nog in goede staat zijn, behoorlijk prijzig. De oplossing vinden veel gitaristen in kunstmatig verouderde gitaren. Maar laten we eerlijk zijn, de een is beter gelukt dan de ander. De Gibson Custom Shop pakt het nu wel heel professioneel aan met de Murphy Lab Collection.

Het Murphy Lab in de Gibson Custom Shop brengt een reeks van vijftig gitaren uit: de Murphy Lab Collection. De instrumenten zijn kunstmatig verouderd met nieuwe technieken. Of eigenlijk met oude technieken: het lab heeft de lak weten te maken die in de jaren vijftig en zestig door Gibson werd gebruikt. Deze lak veroudert aanzienlijk sneller dan moderne varianten, waardoor er barsten en verkleuringen in de verflaag komen. 

Je hebt de keuze uit vijftig Custom Shop gitaren: Les Pauls, Firebirds, ES-335's, Les Paul Juniors, en SG's met specs uit de jaren vijftig en zestig. Je kunt ook kiezen hoeveel de gitaar verouderd is: van Ultra Light tot Ultra Heavy.

Tom Murphy
Het lab is vernoemd naar en bedacht door Tom Murphy. Hij is al vijfentwintig jaar bezig met het maken van kunstmatig verouderde gitaren en hij is in onderstaand filmpje aan het woord.

De hele collectie vind je hier.