aanmelden
Eventide Audio Micropitch Delay
Het Micropitch Delay algoritme in een effectpedaal
Merknieuws 31-03-2021 13:11
Met de Mircopitch Delay, maakt Eventide Audio het Micropitch Delay algoritme beschikbaar in een compact pedaal. Tot nu toe was het algoritme al te vinden in de H910 en H949 effectprocessors en de H3000 Harmonizer.

Het pedaal bevat twee pitch shifters met daarnaast de-tuning, delay en modulatie met nieuwe positieve- en negatieve envelope filters. Met de knop rechtsboven schakel je tussen de primaire en secundaire functies van de knoppen. Je vindt een input en twee stereo outputs met daarnaast een input voor een expression pedal. Omdat de Mircopitch niet alleen bedoeld is voor gitaar, is er een schakelaar om te kiezen voor 'Guitar' en 'Line' output. 

Via MIDI kunnen presets geladen worden. Ook met de applicatie 'Eventide Device Manager' kunnen software updates worden uitgevoerd, instellingen worden aangepast en presets maken en opslaan. Daarvan kan het pedaal er 127 intern opslaan en kan je er vijf tegelijk klaar hebben staan.

Met de 'Tap'-schakelaar kun je presets selecteren en een tap tempo creeëren. Met de LED knop boven de 'Tap'-schakelaar kies je de 'time' modus of de 'tempo' modus voor de delays.

Het is geen schande om toe te geven dat de Micropitch Delay best complex is. Gelukkig maakte Eventide Audio een handige uitliegvideo, waarin de functies van alle knoppen en schakelaars nog eens behandeld worden.