Productnieuws 2021: Charvel & Jackson

Nieuwe MJ serie

Merknieuws 22-02-2021 13:08

Charvel en Jackson, die allebei onder de paraplu van Fender vallen, bieden heel wat nieuwe modellen voor 2021. Leuk detail: de nieuwe MJ-modellen verschijnen bij beide merken.

Charvel
Bij Charvel zien we veel nieuwe modellen (waaronder ook aardig wat linkshandige gitaren) in de Pro-Mod-serie. Alle nieuwe DK’s (vernoemd naar het Dinky-model dat oorspronkelijk van Jackson komt) hebben een ergonomisch afgeronde hiel en onderste hoorn, Seymour Duncan pickups en een Gotoh tremolo.


Charvel Pro-Mod DK24

Wil je een Floyd Rose, dan kun je je hart ophalen aan de nieuwe San Dimas superstrats met compoundtoets op de met koolstof verstevigde hals. In de So-Cal-reeks met slagplaat vinden we nieuwe single- en doublecut-modellen met mooie afwerkingen. Een Egg Blue superstrat, iemand?


Charcel Pro-Mod So-Cal Style 1 HSH FR E Robin's Egg Blue

Zeer chic is de nieuwe MJ DK24, die teruggaat naar de tijd dat de Charvel gitaren in Japan werden gemaakt. Hij heeft een transparante afwerking over de notenhouten top, goudkleurige hardware en een combinatie van Seymour Duncan elementen in HSH-configuratie.


Charvel MJ DK24 HSH 2PT E Mahogany with Figured Walnut

Jackson
En zoals gezegd, ook bij Jackson zien we MJ-modellen, zoals deze MJ Series Dinky DKRA Matte Black Ash:

Verder veel nieuws in de Pro-serie, de X-serie met opvallende afwerkingen en de betaalbare JS-lijn zijn er veel nieuwe Dinky-, Rhoads-, Soloist-, King- en Kelly-modellen.


Jackson JS Dinky Arch Top

Misschien wel het meest opvallende model is de signature van Marty Friedman. Verrassend genoeg is dit een relatief betaalbaar model, maar je steelt absoluut de show met zijn paarse ‘gebroken spiegel’ top.


Jackson Pro Series Signature Marty Friedman MF-1

www.charvel.com & www.jacksonguitars.com

 

zoeken
zoeken