Productnieuws 2021: Way Huge

Maffe geluiden met de Atreides

Merknieuws 20-01-2021 16:34

Way Huge werd in 1987 opgericht door Jeorge Tripps en tegenwoordig zou je het kunnen zien als het boetiekbroertje - of gekke broertje? - van Dunlop MXR. Met de Atreides is er weer een spannend pedaal op de markt gekomen.

Way Huge is een succesvol pedalenmerk bij bassisten en gitaristen en we zien de delays, overdrives en fuzzen op vele pedalenborden terug. De Atreides is heel wat anders. Volgens het merk is het een 'Tonal Journey Through Time and Space' en de mensen bij Way Huge noemen het ook een 'Analog Weirding Module'. Hoe we dat moeten vertalen? We doen het maar niet.



De Atreides is een hommage aan de Electro-Harmonix Mini Synthesizer uit de jaren tachtig. Met de diverse schuifknoppen kun je je gitaar of basgeluid totaal veranderen, op een synth-achtige manier. Zo is er een vocale envelope filter, een fuzz, een sub-octaver - die binnenin ook naar 2 octaven omlaag te schakelen is - en een phaser. Kortom: alles om je geluid finaal spacey te maken. We kunnen er lang of kort over schrijven, maar dit is een pedaal die je gewoon moet proberen als je van freaky sounds houdt!

Way Huge-website



zoeken
zoeken